Van Hanegem: 'Daarvoor hebben we vervangers gehad, die hebben ons wel eens de das om gedaan'

Van Hanegem: 'Daarvoor hebben we vervangers gehad, die hebben ons wel eens de das om gedaan'

8 reacties 8
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Voor Feyenoord staat zondag de volgende wedstrijd op het programma. Dan is sc Heerenveen in Friesland de tegenstander. Daarna hebben de Rotterdammers even rust vanwege de interlandperiode die er aan zit te komen. Bondscoach Ronald Koeman heeft vier Feyenoorders geselecteerd voor Oranje.

Een uitblinker bij Feyenoord die nog niet geselecteerd is voor Oranje, is Thomas Beelen. Ondanks dat Willem van Hanegem gecharmeerd is van Gernot Trauner, zou hij nu Beelen toch laten staan. 'Als ik eerlijk ben dan zou ik die jongen laten staan', zegt Van Hanegem in de AD Willem&Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad. 'Terwijl dat mijn speler was, die toen hij fit was, want dat was het, want hij is geblesseerd geweest een tijd. Is terug gekomen, was niet fit. maar dat is niet een speler die daarvoor speelde. Altijd was hij een van de besten.'

Een andere vaste basisspeler die momenteel geblesseerd is is Justin Bijlow. Ook zijn vervanger, Timon Wellenreuther, doet het prima. Toch verwacht Van Hanegem dat Bijlow, mocht hij weer helemaal fit zijn, terug onder de lat gaan. Toch is hij onder de indruk van Wellenreuther. 'Die keept gewoon echt geweldig. Hij is echt heel goed. Daarvoor hebben we vervangers gehad, die hebben ons wel eens de das om gedaan.' Nick Marsman wordt aangehaald, maar Van Hanegem vond hem niet altijd even goed.

Lees ook