Ten Voorde: 'Dan is het heel erg logisch'

Ten Voorde: 'Dan is het heel erg logisch'

20 reacties 20
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Afgelopen weekend werd ineens duidelijk dat Gijs Smal transfervrij de overstap maakt naar Rotterdam. Feyenoord lijkt de linksback van FC Twente aan te trekken en dat wordt uitgebreid besproken in de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad door Leon ten Voorde. 

Etienne Verhoeff begint met de vraag, wat is er met Gijs Smal? “Die gaat toch naar Feyenoord”, zegt Ten Voorde ook al ontkent hij het zelf. “ Als Mikos het heeft gebracht, dan kunnen we ervan uitgaan die gaat naar Feyenoord.” Toch werd er afgelopen weekend nog ontkent. “Het is natuurlijk ongelukkig uitgelekt, Smal was er niet blij mee en FC Twente wist van niks, maar dat hoeft ook niet hij is transfervrij.”

Ongelukkig

Het is niet erg dat hij bezig is met een vervolgstap, maar het is ongelukkig. “Maar op dit tijdstip, in maart, een dag voor de wedstrijd dat komt heel slecht uit. Ik denk dat Smal er niet op zit te wachten. Als het nu al bekend wordt dat hij naar Feyenoord gaat, een dag voor de wedstrijd tegen Sparta dat is allemaal niet lekker. Bij een deel van de achterban ligt Feyenoord niet echt lekker. De Twente-supporters hadden het gevoel dat Smal FC Twente aan het lijntje hield.”

Concurrent

Ten Voorde snapt de keuze van Smal wel. “Als hij transfervrij is en hij wil van die status gebruik maken en hij kan naar een club als Feyenoord, Arne Slot had het erover ik wil geen onrust wil stoken bij een concurrent, dan snap ik het wel.” Maar de uitspraak over concurrent wil Ten Voorde wel nuanceren. “Na ja Feyenoord is in principe geen concurrent van Twente. Feyenoord is nog steeds landskampioen, historisch gezien een veel grotere club en de salarissen die daar betaald kunnen worden die Enschede niet betaald kunnen worden. Dan is het heel erg logisch”, aldus Ten Voorde die wel snapt dat het tijdstip gevoelig ligt. “Het tijdstip ligt een beetje gevoelig, maar we moeten het niet overdrijven. Er werd gesuggereerd dat hij massaal werd uitgefloten, maar het was alleen de eerste vijf minuten en bij zijn wissel kreeg hij zelfs applaus.”

Geen eerste keus

Toch verwacht Ten Voorde dat Smal met zijn 26 jaar niet gehaald is als eerste back voor Feyenoord. “Als je op dit moment naar de overgang kijkt, dan kun je je niet aan de gedachte onttrekken dat hij wordt gehaald als tweede back”, aldus Ten Voorde. Verhoeff stelt hem de vraag wat als Hartman zou vertrekken, zou dat een verschil maken? “Ik kan me dan niet voorstellen dat Smal gehaald is als eerste back. Ik denk dat als Hartman vertrekt er een andere linksback wordt aangetrokken, met alle respect voor Smal.”

Lees ook