Driessen: 'Dan ga je misschien een keer door tegen Roma'

In een recente aflevering van de Kick-off podcast van de Telegraaf bespraken Valentijn Driessen, Mike Verweij en presentator Pim Sedee Feyenoord's laatste wedstrijd tegen Heracles. In de podcast kwam onder andere het moment rondom de vrije trap van Igor Paixão aan bod.

Valentijn Driessen uitte zijn bewondering over hét moment van de wedstrijd: "Natuurlijk was dat geweldig, het was een truc om die keeper en de muur van Heracles op het verkeerde been te zetten. En als dat dan lukt dan moet je daar als trainer toch juist heel blij mee zijn. Nu roept hij(Slot red.) dat het bij 2-0 nog 2-1 had kunnen worden, ja het had ook nog 5-0 kunnen worden. Wees blij met een beetje eigen inbreng van spelers." Zijn collega Mike Verweij had echter een ander perspectief: "Het komt wel een beetje knullig over." Waarop Driessen reageerde: "Juist niet, als je scoort. Het is doodzonde dat ze het bij 2-0 tegen Heracles wel doen en niet met 0-0 tegen AS Roma, dan ga je misschien een keer door tegen Roma."

Goudhaantje Minteh

Het interview met Yankubah Minteh, waarin hij aangeeft om nog een jaar bij Feyenoord te willen blijven, werd ook besproken. Driessen gaf zijn kijk op de situatie: "Minteh wordt direct weer op het paard gezet, alles wat hij doet is ineens geweldig." Op de opmerking van Sedee dat Minteh zou moeten blijven, reageerde Driessen: "Ja wat moet zo'n jongen dan zeggen, die zit met allemaal Feyenoord verslaggevers en indirect het publiek. Denk jij dat hij gaat zeggen, ik wil hier niet blijven maar naar Newcastle United. Natuurlijk niet! Dan wordt hij de volgende wedstrijd uitgefloten."

Verweij voegde toe: "Ik snap dat hij dat zegt en dat Feyenoorders daar blij van worden, maar hij gaat daar niet over." Driessen bleef kritisch over de bijdrage van Minteh: "Hij scoort nu toevallig drie keer, maar een buitenspeler is er ook om anderen te laten scoren en dat doet hij niet. Zijn rendement gaat nu omhoog maar dat van de ploeg niet." Pim Sedee zegt over Minteh: "Als je er bij wijze van vijftien inlegt als indivualist is dat toch best aardig?" Driessen: "Dat doet hij dus niet. Hij scoort tegen Almere City en Heracles. Waar was meneer tegen AS Roma?"

De methode Slot

Arne Slot is reeds drie seizoenen trainer van Feyenoord. Bij veel aanwinsten geldt het devies dat de spelers een jaar moeten wennen aan de spelstijl en intensiteit van de trainer. Pas na een jaar haken de meesten pas definitief aan en worden de vruchten ervan geplukt zo stelt Sedee. Driessen benadrukte: "Als je echt goed ben wordt het eerste seizoen al de vruchten geplukt. Kijk naar Wieffer, die had een half jaar nodig en in dat half jaar stond hij zelfs stil. Binnen een paar maanden zat hij bij Oranje. Dus als je écht goed bent dan sta je er." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten