Twijfels over professionaliteit: 'Al de tweede keer dit seizoen dat Slot boos was'

Twijfels over professionaliteit: 'Al de tweede keer dit seizoen dat Slot boos was'

10 reacties 10
Bron: NPO
Foto: Pro Shots

Feyenoord wist te winnen van Heracles Almelo en tijdens de wedstrijd voltrok zich een opmerkelijk tafereel. De linkspoten Santiago Gimenez en Quilindschy Hartman stonden 'Steen, Papier, Schaar' te spelen om het nemen van een vrije trap, Igor Paixão nam de spelhervatting vervolgens met succes door te scoren. In de NOS Voetbalpodcast van de NPO gaat het over de wedstrijd en het vrije trap moment.

Commentator Arman Avsaroglu zag het gebeuren en genoot er van: "Het leukste moment van mijn weekend was die vrije trap." De verslaggever vermoedde al dat het niet de linksbenige spelers waren die hem zouden nemen en vond het een mooie list. Daar was Arne Slot het niet mee eens. De oefenmeester toonde zich zichtbaar geïrriteerd op de persconferentie na afloop. Onbegrijpelijk volgens Avsaroglu die zich afvraagt of Slot dit alleen voor de buitenwacht speelt. Vermeulen en Grueter lijken het antwoord wel te weten: "Hij was er echt goed chagrijnig van." Waarop gereageerd wordt: "Maar voetbal is toch ook plezier? Je mag als speler toch plezier maken?"

Professionaliteit

Dat Arne Slot oprecht chagrijnig was heeft volgens Jeroen Elshoff ook een reden: "Ik snap wel als een trainer, die een hoop tijd steekt in dode spelmomenten die dit seizoen echt een hot topic zijn, dat je dan dit ziet dat het niet past in hoe hij naar dit soort momenten kijkt."  Volgens Avsaroglu was het een idee van Gimenez die daarmee voor de tweede keer dit seizoen zijn trainer frustreert met onprofessionaliteit. "Hartman erkende dat het zijn (Gimenez red.) idee was.. Dit is dus al de tweede keer dit seizoen dat Slot boos was op Gimenez net als die penalty die hij miste tegen RKC, die Panenka, dat vond Slot ook onprofessioneel dat hij dat deed op dat moment en nu weer." Tot slot wordt wel opgemerkt dat Santiago Gimenez weer beter in zijn vel lijkt te zitten nu zijn verloofde terug in Nederland is en dat weet te bekronen door twee wedstrijden op rij te scoren.  

Lees ook