'Dat het niet altijd met heel mooi voetbal gepaard hoeft te gaan'

Feyenoord-vedediger Quilindschy Hartman speelt een sterk seizoen en is niet meer weg te denken uit de basisopstelling van Feyenoord. De linksback van Feyenoord blikt in gesprek met Feyenoord TV, dat terug te zien is op het Youtube-kanaal, terug op de eerste seizoenshelft, de uitschakeling van Feyenoord in de Champions League, de achterstand op PSV in de race om het kampioenschap, de beker en natuurlijk ook het aankomende EK. 

Hartman geeft direct aan dat het even lekker was om een weekje vrij te hebben. Volgens de linksback heeft Feyenoord sinds het begin van de tweede seizoenshelft vaak een dubbel programma gehad, daarbij doelend op doordeweekse wedstrijden en wedstrijden in het weekend. "Dat heb ik wel ervaren als, allereerst leuk, maar tegelijkertijd ook pittig." Volgens Hartman was het vooral mentaal zwaar om zo'n periode doorheen te komen. "Elke keer dat reizen, elke keer hotels, dat soort dingen", aldus Hartman. "Dan is het wel lekker om een paar dagen je verstand op iets anders te zetten."

Volgens de verdediger was vooral de maand februari ontzettend zwaar, zowel fysiek als mentaal, met veel topwedstrijden. "Ik denk dat ie nog drukker was dan vorig jaar", is Hartman stellig. Voor de Oranje-international een hele leuke maand, met voornamelijk topwedstrijden, waarin niet altijd het gewenste eindresultaat werd bereikt, zoals de uitschakeling in Europa League. "Wel een periode waar ik als voetballer veel van heb kunnen leren. Dat het niet altijd met heel mooi voetbal gepaard hoeft te gaan", aldus Hartman.

Bekijk het complete interview op het officiële Youtube-kanaal van Feyenoord. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten