Uitblinker richting EK basisplaats: 'Dan zie je wat dat met een elftal doet'

Feyenoord speelde een enerverende topper tegen PSV gelijk met 2-2. Bij deze wedstrijd kwamen ook de nodige Nederlandse internationals in actie. Bij PSV blonk met stip Jerdy Schouten uit, maar bij Feyenoord liepen met Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman ook een aantal potentiële basiskrachten.

Bij de Kick-off podcast van de Telegraaf gaan Valentijn Driessen en Mike Verweij in op de vermoedelijke basisklanten bij Ronald Koeman. "Hartman die zeker en Wieffer, al moet ik zeggen dat ik hem niet denderend vond gisteren. Geertruida ook misschien al moet je natuurlijk wel naar die driemans verdediging kijken en dan heb je eerder iemand nodig die eroverheen komt als Dumfries. Hartman zal wel in de basis verschijnen maar voor de rest zie ik het niet zo snel, ja misschien Wieffer. Verweij: “Die Hartman hè, tegen FC Groningen was hij er niet bij maar dan zie je wat dat met een elftal doet, op zo’n jonge leeftijd al zo belangrijk.”

De topper tegen PSV

“Wat een enorme beuk was dat hè van Minteh”, zo zegt Verweij sarcastisch over het akkefietje tussen de Gambiaan en onsportieve Ramalho. Driessen zag het met lede ogen aan: “Iemand zei geloof ik matennaaier(over Ramalho red.), nou dat is het natuurlijk ook.” Van Minteh zijn de heren wel gecharmeerd, ook vanwege zijn onvoorspelbaarheid: “Al zal Gimenez daar onderhand wel een keer helemaal gek van worden.” Driessen pareert: “Ze zullen ook wel een keer gek worden van Gimenez, want zelfs als je hem alleen op de keeper stuurt dan scoort hij niet.” 

Zwakke Arbitrage

De heren zijn ook bijzonder kritisch op de arbitrage. Serdar Gözübüyük leek de wedstrijd geen moment onder controle te hebben en Mike Verweij vraagt zich hardop af of de gele kaarten iets over de hardheid van de wedstrijd zegt. Driessen vond van niet: “Gözübüyük was helemaal de weg kwijt. Ja dat ging echt helemaal nergens over. Er was alleen even iets tussen Zerrouki en Tillman waar hij gelijk twee gele kaarten trekt. Als je daarmee je autoriteit moet laten gelden, tsja.” Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten