'KNVB wil af van netten voor bekerfinale'

'KNVB wil af van netten voor bekerfinale'

33 reacties 33
Bron: 1908.nl
Foto: Pro Shots

Bij de aanstaande bekerfinale tussen Feyenoord en N.E.C. Nijmegen, gepland op zondag 21 april in De Kuip, plant de KNVB het sluiten van bepaalde parterrevakken. Uit initiële gesprekken aan het begin van de week blijkt de intentie om de vakken W en Z, gelegen aan de lange zijden van het stadion, niet te gebruiken en geen beschermingsnetten te plaatsen, zo meldt 1908.nl

Feyenoord streeft ernaar zoveel mogelijk supporters te accommoderen in de gele en blauwe secties, terwijl N.E.C. zich richt op de groene sectie. Dit besluit is onderdeel van verhoogde veiligheidsmaatregelen om te voorkomen dat voorwerpen het speelveld bereiken.

Anders dan in voorgaande jaren (2019, 2022 en 2023) waar netten een standaardvoorziening waren, kiest de KNVB ditmaal voor een aanpak zonder netten rondom het veld, mede doordat de finales van 2020 en 2021 door de pandemie werden beïnvloed. De inzet van de vakken X en Y is nog onderwerp van discussie, met een verwachte maximale toeschouwerscapaciteit van ongeveer 40.000 voor de finale.

Lees ook