Minteh: 'Dit is niet het resultaat waar wij op hoopten'

7 reacties 7
Bron: Feyenoord.nl

Yankuba Minteh was gisterenmiddag opnieuw belangrijk voor Feyenoord. De aanvaller scoorde in de eerste helft de gelijkmaker in de topper tegen PSV. Ook in de statistieken was Minteh een van de uitblinkers aan de kant van Feyenoord.

Na afloop blikte de aanvaller terug op de wedstrijd. Minteh weet dat PSV een sterk team is. 'Ze spelen goed voetbal en staan bovenaan in de competitie', zegt Minteh in gesprek met Feyenoord Media waarvan het interview is geplaatst op Feyenoord ONE. 'Dat maakt het een lastige wedstrijd. We wilden winnen om het verschil tot zeven punten te krijgen. Dat was erg zwaar.'

Feyenoord kwam al vroeg in de eerste helft op een 1-0 achterstand. 'We begonnen niet goed genoeg aan de eerste helft. Maar na tien minuten kwamen we beter in de wedstrijd. En vochten er hard voor. Waarna we konden scoren. We maakten er 1-1 van. We speelden op diezelfde manier in de tweede helft. Het was een zware wedstrijd, PSV wilde net als wij ook scoren. Het was geen gemakkelijke wedstrijd.'

Minteh zorgde voor de 1-1. 'De keeper speelde de bal naar de verdedigen en hij draaide zijn rug naar mij toe', begint de aanvaller zijn uitleg over het doelpunt. 'Hij zag niet dat ik naar hem toe kwam. De verdediger draaide open naar links maar dat was naar mij toe. Ik pakte de bal van hem af. Toen kwam ik een op een met de keeper. Ik bleef kalm en schoot de bal binnen.'

Betere tweede helft

In de tweede helft was Feyenoord een stuk beter. 'Wij merkten dat zij niet goed uit de kleedkamer kwamen. Wij waren toen beter dan PSV. In de kleedkamer analyseerde de trainer de wedstrijd voor ons. Hij vertelde ons wat er minder goed ging. In de tweede helft hebben wij dat geprobeerd dat te verbeteren. We begonnen vol passie.' Feyenoord kwam door een doelpunt van Santiago Gimenez op een 1-2 voorsprong, maar PSV maakte de gelijkmaker. 'Dit is niet het resultaat waar wij op hoopten. We hebben ons best gedaan om te winnen, maar het werd een gelijkspel.'