UITGELICHT | Minteh derde wedstrijd op rij best scorende Feyenoorder

UITGELICHT | Minteh derde wedstrijd op rij best scorende Feyenoorder

7 reacties 7
Bron: Fotmob.com
Foto: Pro Shots

Feyenoorder Yankuba Minteh lijkt zijn vorm helemaal te hebben hervonden. Mocht hij tegen Almere City nog een krap half uur mee doen, tegen FC Groningen en PSV startte hij in de basis. In alle drie de wedstrijden scoorde de aanvaller volgens statistiekenwebsite Fotmob.com het hoogst aantal punten. 

Tegen PSV was Minteh weer belangrijk met een goal. De aanvaller verraste Boscagli en omspeelde doelman Benitez om vervolgens de bal in het doel te schuiven. Zijn snelheid is een groot wapen en daarmee verrast hij velen. Inmiddels lijkt zijn overzicht ook weer wat beter. 

Aanvallend

Aanvallend is hij belangrijk. Gisteren had hij een xG van 0,97 bijna gelijk aan het aantal doelpunten dat hij maakte. Maar de constante dreiging met zijn snelheid zorgde wel voor kopzorgen in Eindhoven. Minteh startte in de 75 minuten dat hij speelde vier dribbels en twee daarvan waren succesvol. Zijn dieptepasses, twee in totaal, kwamen allebei aan. Zijn voorzetten lijkt hij aan te moeten werken, hij gaf er twee maar geen één kwam aan. 

Verdedigend

Het is opvallend hoeveel verdedigende arbeid Minteh leverde in de wedstrijd in Eindhoven. De aanvaller veroverde drie keer de bal. Zijn tackles waren goed, van de vier lukte er vier. De helft van zijn duels won hij, van de veertien won hij er zeven. Van de veertien waren er elf grondduels en dat leverde zes keer een balverovering op. Van de drie luchtduels won hij er één. 

Lees meer over
Lees ook