HUURLINGEN | Terugkeer Pedersen steeds realistischer na nieuwe nederlaag

18 reacties 18

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant.

MVV Maastricht – FC Dordrecht (1-3 tussenstand)
Antef Tsoungui, Korede Osundina, Ilias Sebaoui en Shiloh ’t Zand
Deze wedstrijd wordt vanmiddag om 14:00 uitgespeeld nadat het vanwege een gewonde supporter op de tribune en enkele ongeregeldheden vrijdagavond in de 85e minuut gestaakt werd. Na vanmiddag zal dit artikel geüpdatet worden.

BV De Graafschap –  TOP Oss 2-1
Thijs Jansen
In Doetinchem werd een wedstrijd gespeeld waar de thuisploeg flink domineerde. Toch werd er maar met één goal verschil gewonnen, ondanks het aantal van 18 schoten tegenover 6 en een balbezitpercentage van 65%. Jansen had niet heel veel te doen en kreeg maar één schot op doel tegen. Dit was ook meteen raak voor TOP Oss. Verder kwamen de Ossenaren niet dichtbij het doel, waardoor hij verder ook geen redding hoefde te verrichten.

Fortuna Sittard – Excelsior Rotterdam 5-2
Mimeirhel Benita
Een ongekend pak slaag leek het te worden in Sittard voor het team van Mimeirhel Benita. Na 34 minuten stond het al 4-0 (!) voor de thuisploeg met dank aan een hattrick van Kaj Sierhuis. Een grotere nederlaag bleef bespaard. In de tweede helft scoorde Fortuna nog maar één keer en Excelsior zelf twee keer. Benita kreeg ook deze wedstrijd geen minuten.

sc Heerenveen – PEC Zwolle 2-0
Patrik Wålemark
sc Heerenveen boekte in eigen stadion een prima, zakelijke 2-0 zege. Na een blessure stond Wålemark weer in de basis. Hij kon wel maar één helft meespelen. In de rust werd hij gewisseld. De Zweed was de speler met de meeste nauwkeurige passes (4/4, 100%) die 45 minuten of langer heeft gespeeld. Hij schoot twee keer maar niet op doel. Hij creëerde wel één kans. Hij won drie duels van de vier.

Vitesse – FC Twente 1-2
Ramon Hendriks
Na de winst in Rotterdam hoopte Vitesse deze reeks door te zetten in de strijd tegen degradatie. Al vroeg kwamen ze op achterstand door Van Wolfswinkel, maar een eigen doelpunt van Propper zorgde ervoor dat het gelijk werd. Lang bleef het zo, tot de 79e minuut toen Brenet de 1-2 binnenschoot. Hendriks speelde redelijk. Hij voerde tijdens de wedstrijd de meeste passes uit (67) wat uitkwam op een passnauwkeurigheid van 87%. Verder was de verdediger goed door vijf keer de bal terug te winnen. Hij won vier van zijn zeven duels.

Casa Pia AC – Gil Vicente FC 0-0
Tidjany Touré
Respect aan de toeschouwers van deze wedstrijd. In een wedstrijd met weinig kansen werd er niet gescoord. Touré begon in de basis maar kon zijn team niet helpen aan een overwinning. Hij speelde wel 90 minuten. Net als Wålemark was hij goed voor één gecreërde kans en twee schoten die helaas niet tussen de palen gericht werd.

Hellas Verona – US Sassuolo 1-0
Marcus Holmgren Pedersen
Het scenario dat Pedersen na dit seizoen terugkeert wordt steeds realistischer. De Italiaanse club waar hij aan verhuurd is verloor met 1-0 en vindt zich nu terug op de énalaatste plek in de competitie. Swiderski zorgde in de 79e minuut voor de enige goal in de wedstrijd, waardoor Sassuolo dus flink in de problemen zit. Pedersen verdedigde vijf keer de bal uit en blokkeerde één schot. Ook won de Noor één keer de bal terug. Van zijn acht duels won hij er vier.

CA Boca Juniors – CA Belgrano 3-2
Ezequiel Bullaude
In deze wedstrijd liet voormalig PSG-spits Edinson Cavani zien waar tot in staat is. Hij scoorde op zijn 37e een officiële hattrick binnen vijftien minuten, waaronder één strafschop. Hij boog daarmee een 0-1 achterstand om in een 3-1 voorsprong maar de club van Bullaude kreeg in de 90e minuut nog wel een doelpunt tegen. Bullaude kreeg geen speelminuten.

SK Rapid Wien – SC Austria Lustenau 1-1
Neraysho Kasanwirjo
Deze wedstrijd werd eigenlijk pas echt interessant vanaf de 33e minuut. In die minuut werd er al een rode kaart uitgedeeld aan teamgenoot van Kasanwirjo en oud-Feyenoorder Terence Kongolo. Daarna bleef het tot de 50e minuut 0-0 tot Bobzien besloot om de ban te breken door de 0-1 te scoren. In de 76e minuut kreeg SK Rapid Wien een strafschop en ook SC Austria Lustenau kreeg een rode kaart in naam van Grabher. Grüll benutte de strafschop en zette met 1-1 de eindstand op het bord.