Maakt Zerrouki zijn opwachting op het middenveld?

Maakt Zerrouki zijn opwachting op het middenveld?

13 reacties 13
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

In de zaterdageditie van het Algemeen Dagblad gaat Mikos Gouka verder in op de situatie op het middenveld bij Feyenoord, in de wetenschap dat Calvin Stengs een tijdje uit de roulatie zal zijn. Gouka speculeert over de invulling van de belangrijke positie en bekijkt de opties voor de topper tegen PSV.

Vervangers

Veel supporters zullen Ondrej Lingr op de plek van Stengs willen zien, maar trainer Slot heeft aangegeven dat Lingr nog teveel moeite heeft met het vrijkomen en vrijlopen vanaf ‘de 10’. De Tsjech heeft natuurlijk wel de drive en energie die Feyenoord nodig kan hebben in Eindhoven morgen. Ook Antoni Milambo zou een optie kunnen zijn. Milambo komt uit de jeugd van Feyenoord en is eerder opgevallen door zijn brutale acties. Maar Gouka ziet ook nadelen: ‘De door Feyenoord zelf opgeleide Milambo is op zijn beurt meer een type Quinten Timber dan een type Calvin Stengs. Iemand die het hele veld kan bestrijken, maar simpelweg geen creatieve schaduwspits.’

Timber

Vaker dan eens kwam de uitstekend spelende Quinten Timber op de plek achter de spits te spelen, waarbij Ramiz Zerrouki en Mats Wieffer de rest van het middenveld vormen. De meningen daarover zijn verdeeld. Slot zelf geeft aan dat Timber meer een box to box-speler is. Daarnaast komt Wieffer dan iets meer naar voren te spelen en daar ligt niet altijd de kwaliteit van de Tukker. Zerrouki en Wieffer worden in dit scenario niet optimaal benut.

Zondag wacht PSV, de koploper, die aan een buitengewone serie bezig is. Bij het drietal Wieffer-Zerrouki-Timber zou er sprake kunnen zijn van meer controle, dit is in andere grote wedstrijden ook zo gebleken. Maar of Slot voor deze variant gaat en of Feyenoord dan voldoende creativiteit in huis heeft, kan alleen na de wedstrijd gezegd worden.

Lees ook