'Ik denk dat Slot twee scenario’s gaat voorleggen'

Komende zondag kan de Eredivisie beslist worden. PSV - Feyenoord is het affiche voor de nummers 1 en 2. Het gat kan vergroot worden tot dertien punten of verkleind tot zeven. Bij Voetbalpraat van ESPN laten ze zich uit over de wedstrijd.

De tendens bij Feyenoord is momenteel dat de Rotterdammers vermoeid zijn. Zowel de analisten concluderen dat als de spelers en staf binnen de club. Na de wedstrijd in de halve finale van de TOTO KNVB Beker heeft Feyenoord een aantal dagen minder rust gehad dan PSV. De Eindhovenaren kampen echter ook met fitheidsproblemen. Zo zullen Ismael Saibari en vermoedelijk Joey Veerman niet van de partij zijn.

Kees Luijckx denkt dat PSV met Jerdy Schouten weer in het centrum van de verdediging zal spelen: 'Zeker gezien Feyenoord niet echt met een 9 en 10 druk wil zetten.' Toch is hij er niet zeker van, in verband met de blessures op het middenveld. 'Ik denk dat Slot twee scenario’s gaat voorleggen', zegt Luijckx over de wedstrijdbespreking van Arne Slot tegenover zijn spelers. Eentje met Schouten achterin en eentje met de middenvelder op het middenveld.

Karim el Ahmadi, oud-aanvoerder van Feyenoord, is benieuwd naar het optreden van zijn oude club tegen de koploper. 'Het is wel weer met een hoge intensiteit, hoog drukzetten. Nu ben ik wel benieuwd hoe ze dat zondag gaan doen als ze nog steeds vermoeid zijn. De manier waarop ze spelen kost gewoon kracht', aldus El Ahmadi. Bij Feyenoord zijn Calvin Stengs, Justin Bijlow, Gernot Trauner, Alireza Jahanbakhsh, Gjivai Zechiël en Thomas van den Belt afwezig. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten