9 reacties 9

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant.

Jong PSV – FC Dordrecht 0-1
Antef Tsoungui, Korede Osundina, Ilias Sebaoui en Shiloh ’t Zand
Lang bleef het 0-0 en leek het erop dat het in een doelpuntloos gelijkspel zou eindigen Niets is minder waar: een 'Feyenoord-doelpunt' zorgde voor de overwinning van FC Dordrecht in Eindhoven. In de 57e minuut kwamen Shiloh 't Zand en Korede Osundina in de ploeg. In de 81e minuut was het 't Zand die de openingstreffer maakte op aangeven van Osundina, die een mooie bal naar voren speelde. Matchwinner 't Zand kan weer een doelpunt bijschrijven en staat dit seizoen al op zeven doelpunten. Osundina kon zijn derde assist bijschrijven. Tsoungui speelde opnieuw op het middenveld in de defensie vorm. Hij won zeven keer de bal terug, onderschepte twee keer een aanval en verdedigde twee keer de bal uit. Hij verloor wel de meeste duels van iedereen: hij won er maar twee van zijn tien deuls. Sebaoui creëerde twee kansen en schoot drie keer waarvan er één op doel ging.

BV De Graafschap – FC Den Bosch 2-0
Thijs Jansen
Na de verliespartij tegen Helmond Sport kon BV De Graafschap zich revancheren in eigen huis. Fortes zorgde in de 32e minuut voor de 1-0 ruststand en Mahi breidde die voorsprong uit naar 2-0 in de 73e minuut. Jansen hoefde niet veel te doen, hij hield een cleansheet en redde twee keer. Dat waren ook de enige twee keer dat FC Den Bosch op doel schoot.

Excelsior Rotterdam – Vitesse 1-2
Mimeirhel Benita
Excelsior hoopte thuis te winnen van het team waar iedereen dit seizoen van wint, maar niets bleek minder waar. In de slotfase was het Isimat-Mirin die de Rotterdammers de das om deed en Arnhem liet zegevieren. Benita bleef de hele wedstrijd op de bank.

FC Volendam – sc Heerenveen 0-4
Patrik Wålemark
Een grote domper voor FC Volendam. Door een oorwassing van sc Heerenveen in eigen huis vinden de Volendammers zichzelf na deze speelronde terug op de laatste plaats. Van Amersfoort (x2), Olsson en Haye waren goed voor vier treffers van de Friezen. Wålemark zat door een blessure niet bij de wedstrijdselectie.

Ramon Hendriks
Groot feest in Arnhem. Na de winst van Vitesse en het verlies va FC Volendam is de club één plek gestegen op de ranglijst en heeft de jacht op RKC Waalwijk, dat op een playoff plek staat, ingezet. Door een doelpunt van Isimat-Mirin in de 86e minuut nam Vitesse de drie punten mee terug in de bus naar Arnhem. Het was voor Vitesse de eerste overwinning in de Eredivisie sinds 10 december 2023. Ramon Hendriks zat niet bij de wedstrijdselectie vanwege een schorsing.

Gil Vicente FC – FC Porto 1-1
Tidjany Touré
Het team van Touré heeft knap gelijkgespeeld tegen FC Porto, de nummer drie van de Portugese competitie. In de 55e minuut scoorde Evanilson namens FC Porto de 0-1 en dat leek ook de eindstand te worden. Tot de 94e minuut. Luciano schoot namens de thuisploeg de 1-1 binnen. Een belangrijk punt voor Gil Vicente FC, dat nu negende staat maar toch maar vier punten voorstaat op de playoff degradatie plek. Touré begon in de basis en werd na 80 minuten gewisseld. Hij schoot twee keer maar geen van beide gingen op doel. Hij gaf veertien nauwkeurige passes en won vijf duels. Hij kreeg in de 52e minuut een gele kaart.

US Sassuolo – Empoli FC 2-3
Marcus Holmgren Pedersen
Een nederlaag die enorm hard aankomt voor Pedersen en co. Een wedstrijd die tot kort voor tijd leek te eindigen in een 1-1 gelijkspel werd toch gewonnen door Empoli FC. In de 94e minuut bezorgde Bastoni een dreun aan US Sassuolo: hij scoorde de 2-3. Pedersen had twee geslaagde tackles en verdedigde twee keer uit. Ook won hij twee keer de bal terug en won hij vier van zijn zeven duels. Zijn ploeg staat boven de directe degradatiestreep maar heeft hetzelfde aantal punten als de nummer 18, de eerste van de drie directe degradatieplekken.

River Plate – CA Boca Juniors 1-1
Ezequiel Bullaude
Dit weekend werd de Superclásico in Argentinië gespeeld tussen River Plate en CA Boca Juniors, een wedstrijd dat menig voetbalsupporter op zijn/haar bucketlist heeft staan. In deze editie kwam er geen winnaar. Solari opende in de 49e minuut de score namens River Plate maar in de 70e minuut kwam het team van Bullaude langszij door een doelpunt van Medina. Bullaude kreeg deze wedstrijd geen speelminuten en bleef 90 minuten op de bank.

SK Rapid Wien – FK Austria Wien 3-0
Neraysho Kasanwirjo
Voor het eerst sinds de opening van het nieuwe stadion van SK Rapid Wien in 2016 werd er nog nooit gewonnen in de derby tegen FK Austria Wien. Afgelopen weekend kwam daar verandering in: al vroeg in de eerste helft stond het 2-0 door doelpunten van Seidl en Burgstaller. Vijf minuten voor rust werd het ook 3-0 door Grüll, dit werd ook de eindstand. Kasanwirjo speelde 90 minuten op linksback en heeft nu alle posities in de verdediging wel gehad in Oostenrijk. Hij behield een cleansheet en was goed voor vijf onderscheppingen, won vier keer de bal terug, blokkeerde één schot en verdedigde één keer de bal uit.