'Het zijn bepaalde spelers die dat hebben, dat vind ik wel te prijzen'

'Het zijn bepaalde spelers die dat hebben, dat vind ik wel te prijzen'

5 reacties 5
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord had gisteren een moeizame wedstrijd na de zware wedstrijd in de tussenronde van UEFA Europa League. De Rotterdammers trokken in Almere uiteindelijk wel een het langste eind, dat was vooral te danken aan een bevlieging van Yankuba Minteh. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad kijkt Mikos Gouka terug op de wedstrijd.

Gouka wordt eerst gevraagd of er een verschil is tussen het stadion van Almere en van AS Roma en zelfs voor de Feyenoord-watcher is het een groot contrast. “Dat hebben die spelers nog veel meer”, aldus Gouka. Feyenoord moest heel snel na donderdag weer aan de bak, zelfs Gouka kreeg daar thuis vragen over. “In dit moordende tempo, dat de wedstrijden elkaar opvolgen, snap je best dat het voor spelers soms lastig is”, zegt Gouka die zelf al moet wennen aan het grote verschil, maar hij hoeft alleen zijn laptop maar open te klappen. “Zij moeten die anderhalf uur weer gaan en ze hebben ook 120 minuten gespeeld in Rome. Daar wordt wel eens makkelijk over gedaan, maar ik snap best dat het mentaal zwaar kan zijn.”

Kwam Feyenoord goed voor de dag? “Nee, want de goal van Minteh was het de eerste bal tussen de palen, als je de afgekeurde goal niet meerekent. Het was voor Feyenoord begrippen een moeizame wedstrijd.”

Minteh

Voor Yankuba Minteh was het wel een mooie invalbeurt. Toch is er ook wel eens gemor op de tribune over hem. “In De Kuip hoor je af en toe gemor als hij weer een actie inzet waarvan je ziet dat gaat niet lukken, maar deze jongen speelt pas twee jaar profvoetbal. Die heeft bij Steve Bico in Gambia gespeeld, hij is bij Odense BK is hij binnen een jaar als een komeet omhoog geschoten en ging zelfs naar Newcastle United. Newcastle heeft hem gehaald en dacht hij is nog niet goed genoeg voor de Premier League we zoeken een club waarr hij op hoog niveau kan spelen en bij Feyenoord speelt hij zelfs Champions League.”

Minteh wordt vooral in Gambia als een hele grote speler gezien. “In Gambia, en dat is geen grap, noemen ze hem Messi. Dat is wel een tikkeltje overdreven. Die bondscoach vertelde dat er veel druk op zijn schouders ligt, ze noemen hem niet voor niks Messi.”

Ondanks de druk is Minteh zelf heel relaxt. “Het is een hele grappige jongen, de medespelers vinden hem ook een grappig, hij fietst natuurlijk, hij woont tegenover de Kuip. Supporters komen hem voortdurend tegen dus ik had verwacht dat hij eerder een cultheld zou zijn. Het is een jonge speler en hij is nog niet af, hij moet het ontwikkelen, maar hij is wel dreigend maar er gaat ook veel mis, daardoor krijgt hij kritiek”, beschrijft Gouka de situatie.

Toch kan Minteh wel echt bijzondere dingen, dat liet hij gisteren ook zien. “Je ziet dat hij die bal er bewust overheen lobt, in eerste instantie denk je hij raakt de bal verkeerd en hij vliegt in de kruising, maar kijk de beelden maar terug, je ziet wat hij doet hij probeert onder die bal te komen en legt hem in de verre hoek, je ziet hij kijkt ook nog waar de keeper staat.” Toch lijkt Minteh niet onder de indruk van het gemor. "Minteh heb ik een ander idee, hij hoort het gemor ook, maar is iemand die stoijcijns door gaat waar hij mee bezig is, als hij hem drie keer verloren heeft zoekt hij hem weer op. Het zijn bepaalde spelers die dat hebben, dat vind ik wel te prijzen."

Lees ook