Aanvallers Feyenoord al weken droog: 'Het zal Slot wel zorgen baren'

Aanvallers Feyenoord al weken droog: 'Het zal Slot wel zorgen baren'

33 reacties 33
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord wist in Rotterdam de thuiswedstrijd met RKC Waalwijk te winnen met 1-0. De wedstrijd wordt achteraf bezien het meest gememoreerd door het discutabele rode kaart momen van Etiënne Vaessen. Ook in Voetbalpraat op ESPN wordt het moment door Leon ten Voorde en Kenneh Perez besproken.

Na de wedstrijd gaf Vaessen zelf aan, dat als de kaart niet geseponeerd zou worden dat hij dan z'n voetbaltas zou inleveren. Of de keeper dat ook daadwerkelijk gaat doen na zijn schikkingsvoorstel van één wedstrijd is nog maar de vraag. Kenneth Perez vond de ophef om het moment en de reactie van Vaessen maar overdreven, al snapt hij wel waar de frustratie vandaan komt: "Als de scheids gaat kijken en vanuit meerdere hoeken alsnog bij zijn beslissing blijft, dan kon die er wel mee leven. Dat snap ik wel, het blijft uiteindelijk de beslissing van de scheidsrechter dus waarom zou je hem niet die optie geven." Wouter Bouman haakt daar scherp op in: "Maar dat heeft de VAR nu toch gedaan?" 

Volgens Freek Jansen is het ook wel ongelofelijk dat Gimenez niet gescoord heeft in deze wedstrijd: "Zoals die Dario van den Buijs die bal er voorbij vliegend uit komt grenst aan het ongelofelijke. Als hij geen gekke dingen gaat doen om te compenseren komen die goals vanzelf wel weer." Volgens Leon ten Voorde is de droogte niks geks voor een spits: "Elke grote spits heeft wel zo'n fase in een seizoen en die ballen gaan echt wel weer vallen." 

De aanvallers van Feyenoord scoorden voor het laatst in januari, sindsdien waren de middenvelders(Wieffer en Timber) en verdedigers (Geertruida en Hancko) aan bod. "Wat een geluk dat ze zo'n brede selectie hebben", oppert Kenneth Perez nog. "Het zal Slot wel zorgen baren", begint Jansen. "En Ueda compenseert dat gebrek aan doelpunten ook nog niet echt." De heren voorspellen een lastige wedstrijd in het Stadio Olimpico maar zeker één met mogelijkheden.

Lees ook