'Dan heb je toch niks aan een spits die alleen goed is op de counter?'

'Dan heb je toch niks aan een spits die alleen goed is op de counter?'

18 reacties 18
Foto: Pro Shots

Feyenoord kon na een moeizame pot voetbal weer drie punten bijschrijven. Tegen RKC Waalwijk speelden de Rotterdammers lang tegen tien man. Tijdens de wedstrijd waren er wat frustraties te zien bij de spelers onderling. De eerste keer dat Wesley Sneijder daar over begon in Veronica Offside stond Ajax nog elf punten achter.

Op die woorden moet Sneijder, nu het gat weer zestien punten is, terugkomen. Toch blijft Sneijder bij zijn standpunt dat er dit seizoen en met name de laatste maanden onderlinge frustratie te zien is die voorheen in geen velden of wegen te bekennen was. Dat schiet in het verkeerde gat bij Johan Boskamp, die uiteindelijk alleen maar moet lachen om de woorden van de middenvelder. Waarop Sneijder aanvult: "Maar ik hoop echt dat Feyenoord wel verder gaat in Europa."

Het gebrek aan doelpunten ondanks de stortvloed aan grote kansen heeft volgens de heren ook te maken met kwaliteit, zo ziet Wim Kieft: "Jan jij zegt dat Ueda een goede spits is toch, waarom zien we dat dan niet?" Boskamp pareert dat met het feit dat Cercle Brugge veel meer op de omschakeling speelt. Kieft reageert daarop nog verbaasder: "Slot keurt toch ook de transfers goed? Hij speelt heel aanvallend voetbal, maar dan heb je toch niks aan een spits die alleen goed is op de counter?"

Volgens Wim Kieft heeft Feyenoord vooral een probleem op de flanken, al leek één aanwinst een teken van leven te tonen: "Ivanusec die was goed, hij was daarvoor, voor z'n blessure ook wel redelijk. Maar gister was hij goed. Aan de rechterkant hebben ze wel echt een probleem want Jahanbakhsh voldoet niet. Enige oplossing is Stengs daar maar dan mis je creativiteit op het middenveld." De voormalig topspits vindt dat Feyenoord een hoog niveau haalt, ondanks de ongelukkige afwerking: "Ik vond Feyenoord trouwens echt goed spelen, je creëert gewoon zeven hele grote kansen. Maar je maakt er maar één. En tegen Roma speelden ze ook gewoon erg goed." 

Lees ook