Avsaroglu kraakt calimero reactie: 'Word eens volwassen'

Avsaroglu kraakt calimero reactie: 'Word eens volwassen'

14 reacties 14
Bron: NPO
Foto: Pro Shots

Feyenoord wist in het weekend van het tiental van RKC te winnen. Mats Wieffer gaf de bevrijdende goal aan zijn werkgever, door invaldoelman Houwen te kloppen.

Etiënne Vaessen was op dat moment al geruime tijd van het veld. De keeper kreeg een rode kaart na wild uitkomen waarbij zijn arm de bal raakte. Philip Kooke, commentator van de NOS deed verslag van die wedstrijd en analyseert het moment in de NOS Voetbalpodcast. "Wat de arbitrage hier ook had besloten, het was voer voor discussie geweest. Het is een typisch gevalletje 'geeft de scheids rood steunen we het en zo niet dan steunen we het ook'. Maar goed we hebben het frame voor frame bekeken en dan zou hij misschien in één frame de bal eerder geraakt hebben. Dus ja om te zeggen dat het een 100% fout is, dat denk ik niet en is het nou een schande, nee dat denk ik ook niet."

Volgens Arman Avsaroglu gaan de spelers van RKC veel te ver in hun uitspraken over de arbitrage. "Alsof er mensen in Zeist zijn die zeggen, RKC moeten we niet die gaan eruit. Natuurlijk niet. Vaessen gaat daar veel te ver in en we moeten niet doen alsof het de eerste keer is, hij gaat veel vaker zo de fout in. Ik snap zijn frustratie wel, maar vorig jaar na PSV ook al hij en Kramer dat kleine clubs benadeeld worden. Kom op zeg, word eens volwassen."

Volgens Frank Wielaard had de scheidsrechter alle twijfel weg kunnen nemen door even naar het VAR scherm te lopen en dan waarschijnlijk alsnog te concluderen dat het rood zou zijn. Avsaroglu gaat daar niet in mee; "Dat opperde Vaessen ja, dan ga je alleen naar het scherm voor de beeldvorming. Je gaat het spel toch niet stil leggen alleen voor de beeldvorming?! Dat is ook tegen de VAR Regels."

Een ingezonden kijkersvraag over de vermeende stelselmatige bevoordeling van Feyenoord in de Kuip door de scheidsrechters wekt bij de heren op de lachspieren, Avsaroglu "Wat een onzin is dit zeg. Overigens zijn wij ook degene die het noemen als Slot weer eens 'huilie huilie' doet zo zal ik het maar noemen. Dus dit slaat echt nergens op vind ik." Kooke zag een bijzonder tafereel zich afspelen door het uitblijven van doelpunten tot diep in de tweede helft: "Het was tegen het wonderlijke aan hoe de goals niet vielen, bijvoorbeeld bij Van den Buijs op de inzet van Gimenez. Al valt Feyenoord ook genoeg te verwijten natuurlijk als het gaat om afmaken."

Het oude Feyenoord

Philip Kooke zag de wedstrijd en ziet wel een patroon bij Feyenoord dit seizoen. "Ivanusec lijkt  nu weer een beetje doorheen te komen hij had een goede rol. Maar de overtal situaties worden wel echt beroerd uitgespeeld, het is echt geen toeval dat al die ballen er niet in gaan hoor." Arman Avsaroglu herkent dat wel en zegt stelig: "Het is weer een beetje het oude Feyenoord dat ontzettend veel moeite moet doen om een wedstrijd te winnen. Onder welke trainer dan ook. Vorig jaar na de winterstop na de topwedstrijden wonnen ze dan wel makkelijk en dat leken ze door te trekken, alleen toch niet."

Avsaroglu volgde Feyenoord voor de NOS en ziet de laatste 10-15 jaar een Feyenoord dat niet makkelijk kan winnen. "Het is echt dat oude Feyenoord van knokken en dan toch winnen. Dat laatste is wel veranderd want ze doen het echt wel hartstikke goed hè. Ik denk niet dat Feyenoord veel vaker in deze fase van het seizoen zoveel punten had, maar ja PSV is een maatje groter. Ik vind dat Feyenoord nog wel een prima seizoen doormaakt." 

Confrontatie met AS Roma

Bij AS Roma moet Feyenoord deze donderdag in ieder geval niet verliezen om een plek in de achtste finale van de Europa League af te dwingen. De ploeg van Daniele de Rossi had in Rotterdam zomaar kunnen verliezen van een zwaar gehavend Feyenoord, zag ook Kooke "Die enorme teamgeest die daar is. Ze misten best wat spelers en de reserves die dan spelen passen naadloos aan en staan dan op. Ik vond dat ze voor hun doen geweldig speelden tegen een elftal wat op papier beter is."

Lees ook