'Ik vond het een onterechte wissel van Arne Slot'

'Ik vond het een onterechte wissel van Arne Slot'

53 reacties 53
Bron: Nos.nl
Foto: Pro Shots

In de nieuwe uitzending van Studio Voetbal op de NOS is de moeizame winst van Feyenoord op RKC Waalwijk besproken. 'Het was heel moeizaam', vertelt oud-speler Rafael van der Vaart.

'Natuurlijk waren ze beter, maar dat is ook logisch tegen tien man, een onterechte rode kaart trouwens', vervolgt Van der Vaart. De oud-speler van Ajax geeft aan dat vooral het gebrek aan creativiteit en een niet-scorende spits het spel van Feyenoord zo moeizaam maken. 'Heel langzaam opbouwen, zeker als je tegen tien man speelt dan moet je heel snel de zijkanten kunnen bedienen en dan hopen dat de spits 'm maakt.'

Verder geeft Van der Vaart aan dat de ploeg van coach Arne Slot, ook zonder goed te spelen, altijd blijft gaan en strijdt tot aan het einde. Ook tegen RKC Waalwijk was dat volgens hem het geval.

Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd en dat is volgens Jeroen Stekelenburg geen toeval. 'Die jongen zit in een goede periode, je ziet een stijgende lijn, hij werkt keihard, ook vandaag.' Van der Vaart is het daar niet volledig mee eens. 'Ik vind zeker dat Wieffer een sterke periode doormaakt, maar vandaag vond ik hem matig.'

Wie vandaag volgens de oud-Ajacied wel een groot compliment verdient is Luka Ivanušec. 'Ik vond het een onterechte wissel van Arne Slot', geeft Van der Vaart aan. 'Die jongen zit eindelijk in een goede flow, speelde een goede wedstrijd vandaag, dan laat je die jongen staan', aldus Van der Vaart.

Lees ook