'Dan kun je je ook permitteren om kansen te missen'

'Dan kun je je ook permitteren om kansen te missen'

3 reacties 3
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Bij podcast Feyenoord van Rijnmond.nl bespreken Dennis Kranenburg en Dennis van Eersel de moeizame overwinning van Feyenoord op RKC Waalwijk. 'We moesten flink geduld hebben', zegt Kranenburg, doelend op de vele kansen die de ploeg van Arne Slot wist te creëren.

Ondanks het laten doelpunt van Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer [84e minuut], bleef Kranenburg geloven in een overwinning, tegen een zeer verdedigend RKC Waalwijk. 'Omdat ze zoveel kansen krijgen, weet je dat die goal een keer gaat vallen', aldus Kranenburg.

Wat de heren van podcast Feyenoord wederom opviel is de hoeveelheid kansen die Feyenoord wederom wist te creëren, tegenover het rendement. Volgens Van Eersel zijn deze statistieken niet best en zal de ploeg van Arne Slot in de komende periode hiermee veel efficiënter moeten omgaan. 'Maar dat ze minder kansen nodig moeten hebben om te scoren, is duidelijk', zegt Van Eersel, die wél een compliment geeft aan de verdedigers van Feyenoord die wederom de nul wisten te houden. 'Dan kun je je ook permitteren om kansen te missen.'

De grote opvaller aan de kant van Feyenoord tegen RKC Waalwijk is volgens Kranenburg de Kroatisch-international Luka Ivanušec, die vandaag in de basis mocht beginnen. Volgens Kranenburg was Luka heel goed en oogde gretig, dat terug te zien was in zijn spel. Niet alleen aanvallend, ook verdedigend. 'Er zit een stijgende lijn in, dat is alleen maar mooi voor iemand die de club veel geld heeft gekost', aldus Dennis Kranenburg.

Lees ook