Bewoners zijn het zat, gemeente gaat Feyenoord aanspreken op rol richting supporters

Bewoners zijn het zat, gemeente gaat Feyenoord aanspreken op rol richting supporters

38 reacties 38
Bron: Ad.nl
Foto: FR-Fans.nl

Bewoners van omliggende wijken van De Kuip zijn de overlast van voetbalsupporters meer dan zat. Binnen de gemeente wordt er gehoor gegeven aan de klachten van bewoners uit bijvoorbeeld Hillesluis en er komen binnenkort maatregelen.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat naar aanleiding van klachten de Locoburgemeester Robert Simons zegde namens het college toe om snel met de wijkraden in gesprek te gaan. Ook komt wethouder Vincent Karremans (handhaving) binnen enkele weken met een update van de regeling, een regeling die de overlast als afval, wildplassen en foutparkeren moet terugdringen. 

DENK-fractieleider Serkan Soytekin kaartte het probleem aan en hij vindt ook dat de directie van Feyenoord onzichtbaar is in dit verhaal. Soytekin vindt het onbestaanbaar dat bewoners de overlast maar moeten accepteren, omdat Feyenoord nou eenmaal op die plek zit. 

Simons is wel wat terughoudender in zijn reactie. "We doen al heel veel, er worden vijfhonderd boetes per wedstrijd uitgedeeld, de politie zit op maximale capaciteit bij de wedstrijden. De meeste supporters zijn welwillend, maar mensen moeten natuurlijk wel hun rommel in de prullenbak gooien, niet foutparkeren en niet overal maar wildplassen."

Lees ook