Afgelopen zondag een voorbode: 'Feyenoord leert snel van dingen die fout gaan'

Afgelopen zondag een voorbode: 'Feyenoord leert snel van dingen die fout gaan'

11 reacties 11
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord neemt het vanavond in de TOTO KNVB Beker op tegen AZ. De Rotterdammers treffen de Alkmaarse club voor de tweede keer in vier dagen, in Alkmaar werd er gewonnen, maar leek Feyenoord lange tijd met de rug tegen de muur te staan zonder grote kansen weg te geven. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad kijkt Mikos Gouka vooruit naar de wedstrijd van vanavond. 

Is de wedstrijd van zondag een voorbode voor het verloop van de wedstrijd van vanavond of verwacht de Feyenoord-watcher een andere wedstrijd. "Zeker ik verwachtte compleet andere wedstrijd. Wat AZ deed in Alkmaar kan bijna niet in De Kuip. Bovendien zoekt Martens het nu in jonge spelers. Dan is De Kuip ’s avonds wel indrukwekkend. Feyenoord leert snel van de dingen die fout gaan. Dus ik verwacht Stengs op het middenveld terug.’ ", zegt Gouka. 

Lerend vermogen

Feyenoord liet zich eerder nog wel eens twee keer van dezelfde kant zien, tegenwoordig is dat wel veranderd volgens Gouka. "Feyenoord heeft toch een beetje geleerd van van de week. De opbouw met Wieffer en Timber uit elkaar halen, dat gaat hij niet nog een keer doen", aldus Gouka. Daarmee lijkt Ramiz Zerrouki zijn basisplaats te verliezen. "Dat betekent dat Stengs weer naar het middenveld gaat en dat alleen de rechtsbuiten positie ingevuld moet worden. Het is nou eenmaal een club geworden waar men door analyseert en het anders gaat doen."

Prijs

Gouka denkt ook dat het elftal hunkert naar een prijs en dat de beker de snelste weg er naartoe is. "Ik denk dat deze ploeg wel beseft dat er een grote prijs in het verschiet ligt", aldus Gouka. Die ook weet welke andere clubs er nog in de beker zitten. "Het is niet zo dat de prijs bij een overwinning al binnen is, zoals sommigen zeggen, maar de weg ligt wel open. Toch kan een uitwedstrijd tegen N.E.C. of Fortuna Sittard niet worden afgedaan als makkelijk."

Revanche

Feyenoord was ondanks een overwinning niet goed in Alkmaar de kans is wel dat dit vanavond anders ligt. Feyenoord zal een soort revanchegevoel hebben. "Ik verwacht niet dat AZ Feyenoord zover onder druk kan krijgen als zondag. De jonge spelers gaan toch onder de indruk zijn als ze uit de tunnel komen. En dat Feyenoord het na zo'n slechte wedstrijd in Alkmaar het nu wel anders gaan aanpakken."

Lees ook