Zoetebier: 'Is de manier waarop hij traint wel de juiste?'

Zoetebier: 'Is de manier waarop hij traint wel de juiste?'

19 reacties 19
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Justin Bijlow is een veelbesproken man bij Feyenoord op dit moment. Bijlow heeft opnieuw een blessure en zal, naar verwachting, acht weken uitgeschakeld zijn. De publieke opinie lijkt verdeeld te zijn; sommige mensen vinden dat Feyenoord op zoek zou moeten naar een andere doelman, anderen vinden dat Feyenoord trouw moet blijven aan de Rotterdamse goalie. ESPN laat oud-keepers Joop Hiele, Ed de Goeij en Edwin Zoetebier aan het woord over wat zij vinden dat er zou moeten gebeuren.

Ed de Goeij vindt de situatie zorgwekkend, maar gelooft wel dat Feyenoord goed zicht heeft op de goalie: ‘Hij wordt bij Feyenoord natuurlijk door en door getest. Ze kijken dagelijks hoe fit hij is.’ De Goeij keepte zelf van 1990 tot 1997 voor Feyenoord en heeft een heldenstatus in Rotterdam. Edwin Zoetebier, UEFA Cup-winnaar in 2002, zou veel liever zien dat Feyenoord onderzoekt wat er nu precies aan de hand is: ‘Maar ze moeten nu wel goed gaan onderzoeken waar al die blessures vandaan komen. Is de manier waarop hij traint wel de juiste? Ze moeten zijn belastbaarheid wel echt onder de loep gaan nemen en kijken of er een trend zichtbaar is in zijn blessurehistorie.’ Hiele, Feyenoord-icoon, is het met Zoetebier eens en wil weten of er fysiek-medische aandoeningen zijn waarom Bijlow zo vaak geblesseerd raakt. De oud-keepers vinden het bijzonder dat Bijlow geblesseerd raakte bij een inspeelbal op een back. Daarnaast zijn ze ‘blij’ dat Bijlow geen lange bal gaf, want bij meer kracht had de blessure misschien nog wel ernstiger kunnen zijn.

Timon Wellenreuther

Uiteraard gaat het over de vervanger van Bijlow, de Duitser Timon Wellenreuther. Zoetebier zou Bijlow altijd terug laten keren onder de lat, ondanks de uitstekende invalbeurten van Wellenreuther. Zoetebier vindt Bijlow de allerbeste, alleen die fitheid blijft steeds terugkomen. Hiele is geraakt door het leed van Bijlow, maar is ook realistisch en vindt dat Feyenoord zich serieus af mag gaan vragen hoe ze verder moeten gaan met Bijlow. Ook De Goeij zit in ‘dat kamp’ en vindt dat de technische staf zich best mag beraden of zij de Duitser niet moeten laten staan in de goal, ook als Bijlow weer terug is. De karakteristieke De Goeij zou ook wel willen weten hoe Wellenreuther in de wedstrijd staat en of de doelman echt vrede kan hebben met de rol van nummer twee. De komende weken zullen dat laten zien, denkt De Goeij.

De oud-doelmannen vinden het een goede keuze van Feyenoord om Wellenreuther te halen voor Feyenoord, omdat hij zijn waarde toch al bewezen heeft. Feyenoord zou goed ingespeeld hebben op de kwetsbaarheid van Bijlow. Toch kan ook de Rotterdamse Bijlow zijn vaste plek verliezen, maar dat hoeft niks te zeggen over het krediet of populariteit bij de club. Feyenoord zal Bijlow altijd eren voor de sportman die hij is, of hij nu wel of niet uit Rotterdam komt.

Lees ook