Vleugje Advocaat terug in De Kuip? 'Daar hoop je niet te veel wedstrijden van te hebben in een seizoen'

Vleugje Advocaat terug in De Kuip? 'Daar hoop je niet te veel wedstrijden van te hebben in een seizoen'

3 reacties 3
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord leek afgelopen zondag tegen AZ vooral moeite te hebben met het maken van het spel. Volgens Arne Slot kwam dit door het snel vast zetten van de Alkmaarse club. Ondanks dat, kreeg de club ondanks een op het oog sterkere tegenstander geen doelpunten tegen, een stukje onverzettelijkheid.

Het Algemeen Dagblad noemt het stukje onverzettelijkheid een 'vleugje Advocaat' in het huidige elftal. Slot zijn elftallen worden vaak geroemd om de spelopvatting en de manier van spelen, maar nu dat stroef loopt lijkt Slot terug te vallen op een stukje Advocaat, aldus het dagblad. 

Slot merkt zelf ook dat het voetballend niet loopt bij de Rotterdammers, maar de onverzettelijkheid die de ploeg toont geeft hoop. "Maar de derde wedstrijd op rij de nul houden, erg goed staan te verdedigen, daar was ik óók wel naar op zoek. Dat we dat ook konden toevoegen aan goed voetballen", aldus Slot. Toch lijkt de oefenmeester niet meer te gaan kiezen voor een middenveld met Mats Wieffer, Quinten Timber en Ramiz Zerrouki, omdat het voetbal op het middenveld verdween. 

Bart Nieuwkoop is volgens het dagblad het voorbeeld van de onverzettelijkheid. De speler die elke opdracht van zijn trainer opvolgt, of hij nu constant achter een linksback moet aanrennen als rechtsbuiten of dat hij als rechtsback er overheen moet komen. Zulke spelers zijn een aanwinst voor een trainer in moeilijke situaties. Het zwoegende spel van zondag kan soms gebeuren. "Daar hoop je niet te veel wedstrijden van te hebben in een seizoen", zegt Slot

Lees ook