'Een lastige keuze voor Slot'

39 reacties 39

Feyenoord speelde zondag in Alkmaar de competitiewedstrijd tegen AZ. Ondanks het zwakke spel wisten de Rotterdammers toch te winnen. Het werd 0-1 door een doelpunt van Mats Wieffer. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de wedstrijd van afgelopen zondag. We blikken met Mark, redacteur van FR-Fans.nl, terug op de winst in Alkmaar.

Mark zag dat Feyenoord goed aan de wedstrijd begon. 'Na de eerste minuten had ik vertrouwen dat het wel eens een mooie wedstrijd zou kunnen worden voor Feyenoord. Al vroeg was het Wieffer met het doelpunt na een goede vrije trap van Quinten Timber. Dan denk je dat er misschien weer eens met ruime cijfers gewonnen gaat worden. Helaas werd het daarna steeds slechter.'

In de eerste helft viel Justin Bijlow geblesseerd uit. 'Dat was echt een heel vervelend moment om te zien', zegt Mark. 'Het is echt te hopen dat de blessure meevalt en dat het vooral angst is, maar ik ben bang dat hij toch wel weer eens voor langere tijd uit de roulatie is. Bijlow heeft laten zien dat hij zich terug kan knokken, dus hopelijk nu ook.'

Kwakkelende Gimenez

Santiago Gimenez wist opnieuw geen goede wedstrijd op de mat te leggen. De Mexicaan scoorde ook in Alkmaar niet. 'Ik vraag me echt af wat er met hem aan de hand is. Er komt geen enkele bal meer aan, hij krijgt de bal niet meer op doel. Het zelfvertrouwen is echt helemaal weg. Eigenlijk had ik dat bij hem helemaal niet verwacht. Je weet dat je als jonge speler even een periode kan hebben dat het minder gaat, maar het lijkt wel alsof hij het gevoel heeft dat hij het niet meer kan. Toen hij gewisseld werd was aan zijn gezicht de teleurstelling af te lezen.' Woensdag lijkt Feyenoord Ayase Ueda weer terug te hebben als de Rotterdammers opnieuw tegen AZ spelen. Dan wordt de wedstrijd gespeeld in De Kuip in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. 'Misschien moet je hem meer minuten geven', zegt Mark doelend op Ueda. 'Het is natuurlijk wel de vraag wat dat weer met Gimenez doet. Een lastige keuze voor Slot.'

Wedstrijd van woensdag

Mark mistte ook afgelopen zondag tegen AZ weer de spirit in het team. 'Ook dat is helemaal weg. Op de wedstrijd tegen PSV na lijkt Feyenoord zonder vertrouwen te spelen, maar vooral ook zonder passie. Het vuur lijkt helemaal uit de selectie te zijn en dat is eigenlijk best gek. Je staat gewoon tweede en ondanks dat het voetbal niet goed is sta je vijf punten voor op de nummer drie. Er moet weer met meer passie en lef gevoetbald worden en ik denk dat dat woensdag in De Kuip wel weer eens kan gebeuren. Een avondwedstrijd in De Kuip met een geweldige sfeer kan deze ploeg wel eens over het dode punt heen helpen.'