Van Basten over kwestie Bijlow: 'Het blijft wel topsport'

Van Basten over kwestie Bijlow: 'Het blijft wel topsport'

9 reacties 9
Bron: Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Ruud Gullit en Philip Cocu waren behoorlijk geschrokken van de beelden van de blessure van Justin Bijlow. Bij Rondo op Ziggosport gaan de heren samen met Marco van Basten en Guus Hiddink in op de keeperssituatie bij de Rotterdammers.

Ruud Gullit zag de goalie van het veld strompelen en bij het moment van de blessure zag hij iets opmerkelijks: "Hij kijkt om, alsof hij getrapt wordt. Dat gebeurt ook bij je achilles, dat je denkt 'Iemand trapt me' dan hoor je een klap en zit ineens je achillespees in je knieholte, maar dat moet je niet willen."

Volgens de eerste berichten zou het een kuitblessure zijn, Cocu zegt daarover: "Ze zeggen een scheurtje in z'n kuit, laten we het hopen want dan zou je over vijf weken weer inzetbaar zijn." Guus Hiddink denkt ook dat het Nederlands Elftal door de gedachte van Bijlow zou zijn gegaan: "Hij ziet misschien ook wel het EK voorbij schieten."

De voormalig toptrainer en bondscoach denkt dat Feyenoord 'gewoon' door moet gaan met Bijlow onder lat wanneer hij fit is: "Je kunt hem op dit moment ook niet verkopen. Wat moet je dan? Nee zo'n jongen moet je koesteren en kijken hoe je hem op kan bouwen weer." Volgens Cocu is het wel een extra belasting voor de clubleiding: "Je zal als club wel goed moeten kijken wie je als tweede keeper hebt." Marco van Basten denkt met iets minder sentiment: "Maar als je uiteindelijk uit de jeugd een betere keeper krijgt dan ga je die opstellen toch? Het blijft wel topsport."

Lees ook