1 reactie 1

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant.

FC Dordrecht – FC Groningen 1-0
Antef Tsoungui, Korede Osundina, Ilias Sebaoui en Shiloh ’t Zand
Een ontzettend knap resultaat behaalde FC Dordrecht tegen FC Groningen. Bronkhorst scoorde al vroeg in het duel de 1-0 wat de eindstand bleef. De Dordtenaren verstevigen met deze winst de vijfde plek op de ranglijst. Sebaoui en ’t Zand begonnen in de basis. Eerstgenoemde voerde de meeste dribbels uit tijdens de wedstrijd (3). Hij schoot vier keer waarvan één keer op doel. ’t Zand was verdedigend erg belangrijk door tien keer de bal terug te winnen en drie keer de bal te onderscheppen. Osundina mocht een half uur meedoen en Tsoungui kwam niet in actie vanwege zijn schorsing.

NAC Breda – BV De Graafschap 0-0
Thijs Jansen
De Doetinchemmers wisten met Jansen op doel de nul te houden alleen wisten helaas zelf ook niet te scoren. Jansen was belangrijk met één redding, wat veel over het afmaken van de Bredanaren zegt. NAC Breda had negen schoten waarvan er één op doel ging. BV De Graafschap koerst nog altijd af op een directe promotieplek, met alleen ADO Den Haag en Roda JC nog voor zich.

Almere City FC – Excelsior Rotterdam 2-1
Mimeirhel Benita
Excelsior Rotterdam ging ten onder in Almere, waar Almere City FC al een tijd lang keurig voetbal laat zien. Een eigen goal in de 68e minuut zorgde voor een 2-1 eindstand. Benita bleef 90 minuten op de bank. Excelsior bevindt zich op plek veertien, dat voorlopig met 21 punten nog niet veilig is.

Fortuna Sittard – sc Heerenveen 3-3
Patrik Wålemark
In een spectaculair duel waar het alle kanten op ging en kon, trok niemand aan het langste eind. De wedstrijd eindigde na zes goals in een 3-3 gelijkspel. Wålemark was belangrijk bij de voorsprong door doelpuntenmaker Sahraoui door een assist te geven. Hij creëerde twee kansen. Hij won drie van zijn tien duels. Na 64 minuten werd de Zweed naar de kant gehaald. De Friezen staan op een dertiende plek, zeven punten boven de streep.

Vitesse – Go Ahead Eagles 0-2
Ramon Hendriks
Het seizoen voor Vitesse lijkt in een nachtkaars uit te gaan. In eigen huis met een vreselijke grasmat werd er met 0-2 verloren van de bezoekers uit Deventer. Hendriks kon nog wel erger voorkomen door verdedigend goed te zijn voor vier onderscheppingen, zes keer de bal uitverdedigen en vier keer de bal terug te winnen. Hij won vier van zijn vier duels, een 100% score. Vitesse moet echt opletten, de Arnhemmers staan hekkensluiter en zeven punten achterstand op plek 15.

SL Benfica – Gil Vicente FC 3-0
Tidjany Touré
Het team van Touré mocht aantreden tegen het grote SL Benfica van oud-Feyenoorder Orkun Kökçü. De bezoekers werd duidelijk gemaakt dat er niets in Benfica te zoeken was. Na vijftig minuten stond de eindstand van 3-0 al op het scorebord. Touré mocht in de 59e minuut invallen maar kon zijn ploeg niet helpen aan een comeback. Hij voerde wel de meeste dribbels uit (3). De Fransman had ook nog één schot op doel en won drie van zijn zeven duels. De Portugezen staan negende, maar moeten wel uitkijken. Ze staan maar vier punten boven de promotie/degradatieplek.

Bologna FC 1909 – US Sassuolo 4-2
Marcus Holmgren Pedersen
Een doelpuntrijke wedstrijd werd niet bekroond met winst voor het team van Pedersen. De tegenstander, met onder andere Zirkzee, won met 4-2. De laatste drie goals van Bologna FC 1908 werden allemaal in het laatste kwartier gemaakt. Pedersen begon in de basis maar had de minste balcontacten (35) van alle veldspelers die 90 minuten of meer hebben gespeeld. Hij won twee keer de bal terug en verdedigde vijf keer de bal uit. Hij won twee van zijn vier duels. US Sassuolo moet er een schepje bovenop doen, ze staan 15e met één punt boven de gevaarlijke directe degradatiestreep.

CA Boca Juniors – Club Atlético Sarmiento 1-1
Ezequiel Bullaude
Hoe de vorige wedstrijd eindigde, zo eindigde deze ook: in een gelijkspel. De Argentijnen wisten ook hun tweede duel van het nieuwe seizoen niet te winnen. Hoewel de club van Bullaude lang voorstond, verpestte Mauri het in de 72e minuut door de 1-1 tegen de touwen te schieten. Bullaude zat 90 minuten op de bank.

SK Rapid Wien – SKN Sankt Pölten (ÖFB-Cup) 3-1
Neraysho Kasanwirjo
Een wedstrijd met twee strafschoppen, een eigen doelpunt én een beslissende goal in de 93e minuut. Deze bekerwedstrijd had het allemaal. Na 35 minuten hadden beide teams een strafschop benut en Ramsebner zorgde in de 77e minuut voor een eigen doelpunt, wat leidde tot een 2-1 voorsprong voor het team van Kasanwirjo. De huurling was belangrijk bij het beslissende doelpunt: door de bal keurig mee te geven aan Seidl kon Kasanwirjo een assist bijschrijven. Volgend weekend start in Oostenrijk de competitie weer na een lange winterstop.