'Al die buitenspelers zijn toch onder hem gekomen?'

'Al die buitenspelers zijn toch onder hem gekomen?'

19 reacties 19
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

In de AD Voetbalpodcast werd op maandag na de wedstrijd tegen AZ door Maarten Wijffels met een schuin oog gekeken naar de vergelijking tussen Nicolai Jorgensen en Santiago Gimenez.

Volgens Mikos Gouka bij Voetbalpraat op ESPN gaat die vergelijking niet op. "Gimenez is wel gewoon fit en Jorgensen is vooral geblesseerd geweest. Bovendien is Gimenez een jonge speler die nog volop in ontwikkeling is." Toch begrijpt de journalist van het AD wel dat de vergelijking wordt gemaakt na een zeer succesvolle periode met 19 goals en de huidige doelpunten droogte: "Je kunt er niet omheen dat hij één goal in de laatste negen wedstrijden heeft gemaakt. Hij speelde tegen AZ zijn slechtste wedstrijd tot nu toe. Toegegeven ze speelden ook amper op de helft van AZ maar ik zag ballen van zijn schoen af stuiteren, dat zag er niet vol vertrouwen uit."

Volgens Gouka heeft Slot gezegd niet ontevreden te zijn over de transferwindow en gaat Feyenoord in de zomer toeslaan, tot genoegen van Perez. "Dit is toch juist slimme bedrijfsvoering? Kampioen kan niet meer en tweede word je toch wel, derde gaan ze niet worden. Dan is het slim om de miljoenen op zak te houden?" zegt Kenneth Perez. Gouka betwijfelt of die tweede plaats wel zo zeker is met 'slechts' vijf punten richting FC Twente. Volgens Gouka is Slot ondanks zijn uitleg op de persconferentie ontevreden over de transferperiode: "Je ziet het tegen AZ, hij brengt Nieuwkoop als rechtsbuiten dat is niet uit weelde geboren. Hij vindt natuurlijk ook gewoon dat zijn selectie krap is op dit moment." 

Kenneth Perez moet lachen en vraagt zich af, 'Hoeveel buitenspelers hebben ze nodig dan?' Volgens Willem Vissers is het grote verschil met PSV dat de Eindhovenaren spelers met meer zekerheid gehaald hebben van een hoger niveau. Maar de Volkskrant journalist vindt ook dat Slot weinig reden tot klagen heeft: "Al die buitenspelers zijn toch onder hem gekomen? Ik snap het wel want de buitenspelers zijn bij Slot cruciale posities, daarom wisselt hij daar ook zo veel want het loopt niet."

Lees ook