'Ivanusec is wel een probleem aan het worden'

'Ivanusec is wel een probleem aan het worden'

48 reacties 48
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

In de wereld van professioneel voetbal, waar elke wedstrijd en elke speler onder een vergrootglas ligt, zijn blessures en de impact daarvan op teams en individuele spelers altijd een punt van zorg. In de wedstrijd tegen AZ werd Feyenoord hier mee geconfronteerd na het uitvallen van Justin Bijlow.

Uitvallen Bijlow

Volgens Mikos Gouka, van het Algemeen Dagblad bij het programma Voetbalpraat op ESPN, Bijlow een kuitblessure opgelopen. Gouka vermeldt dat de eerste berichten wijzen op een herstelperiode van ongeveer zes weken. "De scan doen ze morgen (dinsdag) maar de eerste berichten zijn, een kuitblessure. Als het er dan zo inschiet zeggen de experts, ben je zes weken weg. Dus het is niet een hele ernstige blessure," aldus Gouka. Hij voegt toe dat de speler zichtbaar verdriet en paniek toonde, een reactie die voortkomt uit eerdere ervaringen met blessures.

Kenneth Perez, uitte zijn verrassing over de ernst van de blessure gezien de reactie van de speler. "Dat zou mij toch wel verbazen als het zo is, gezien zijn reactie. Toen ik hem zag had ik het idee, dit is zo ernstig achillespees of kruisband," merkt Perez op.

De vervanger van de geblesseerde speler, Wellenreuther, krijgt lof voor zijn prestaties. "Die jongen die hem vervangt, Wellenreuther, doet het echt fantastisch," zegt Perez. Dit toont de veerkracht van de selectie aan.

Prestaties Ivanusec

Gouka gaf ook zijn mening over de prestaties van Feyenoord onder leiding van Arne Slot: "In tweeënhalf jaar Slot heb ik nog niet eerder gezien dat ze een wedstrijd waarin ze het niet verdiende om te winnen." Een ander punt van zorg binnen het team is de speler Ivanusec, wiens aanpassing aan de intensiteit en de eisen van Feyenoord voor discussie zorgt. Gouka licht toe: "Ivanusec is wel een probleem aan het worden, want hij heeft het nog niet laten zien. En hij kan helemaal niet die intensiteit opbrengen die Feyenoord van hem verlangt."

De discussie strekt zich ook uit naar het management en de tactieken van Arne Slot, vooral rondom het wisselbeleid en de impact daarvan op het vertrouwen van de spelers. Perez bekritiseert het frequente wisselen en de manier waarop dit het zelfvertrouwen van de spelers beïnvloedt: "Het is ook gewoon niet lekker als je het gevoel hebt als buitenspeler, ik moet de komende 60 minuten wel zo iets bijzonders doen om te mogen blijven staan."

Lees ook