Onherkenbare Feyenoorder: 'Dit is een contrast wat je zelden ziet'

Onherkenbare Feyenoorder: 'Dit is een contrast wat je zelden ziet'

7 reacties 7
Bron: NPO
Foto: Pro Shots

"Dit is een contrast wat je zelden ziet", begint Arman Avsaroglu over het spel van de spits van Feyenoord in de NOS Voetbalpodcast van de NPO. Santiago Gimenez wist tegen NEC het net voor het laatst te bollen en kon tot de wedstrijd tegen AZ leunen op goede wedstrijdstatistieken. Tegen de Alkmaarders waren de cijfers duidelijk, nul kansen gecreëerd en nul schoten op doel. "Het was echt schrijnend, Slot laat hem nog 80 minuten staan omdat hij Ueda niet terug heeft. Maar hij duikt weg in zijn jas, die is echt van het één op andere moment al zijn vertrouwen kwijt. Van de één op de andere dag, zo lijkt het haast."

Volgens Elshoff kan de extreme belasting wel eens een negatieve impact spelen op de vorm van Gimenez: "Misschien is het allemaal wel ook een beetje veel geweest. Qua aantallen wedstrijden, Gold Cup, de hele wereld over reizen voor elke interland. Op een gegeven moment kom je een muur tegen." Jeroen Grueter geeft aan dat de topspits momenteel alleen, zonder Fer Serrano, in Rotterdam zit en dat dat misschien ook wel invloed heeft op zijn mentale gesteldheid nu het op het veld ook niet mee zit.

Basisplaats Ueda?

Volgens Grueter begint Ueda ondertussen wel op de deur te kloppen. De Japanse spits schijnt volgens de commentator op de trainingen de ene na de andere bal erin te schieten. Ook bij het nationale elftal scoorde Ueda er lustig op los. "Hij kan het niet omzetten in de wedstrijden omdat hij er tijdens de wedstrijd inkomt." Arno Vermeulen stelt dat het voor Arne Slot een duivels dilemma wordt als Ueda woensdag weer aansluit.

De gedachten zullen volgens de heren nog wel eens terug gaan naar het moment dat Feyenoord Nicolai Jorgensen voor 17 miljoen euro aan Newcastle United kon verkopen maar hem uiteindelijk na 2,5 frustrerende jaren transfervrij zag vertrekken. Daarom denken de heren dat de mentale klap van het passeren van Gimenez te groot kan zijn voor de eventuele verkoopwaarde van de Mexicaan. Toch zijn de meningen verdeeld wie er tegen AZ in de spits moet staan voor de KNVB Beker. De heren verwachtern niet dat deze wedstrijd een probleem zal worden voor de Rotterdammers.

Lees ook