Avsaroglu: 'Je kan eigenlijk niet met hem verder op deze manier'

Avsaroglu: 'Je kan eigenlijk niet met hem verder op deze manier'

20 reacties 20
Bron: NPO
Foto: Pro Shots

Feyenoord wist voor het eerst dit seizoen in de competitie een wedstrijd niet met mooi voetbal te winnen. Na 90 minuten ploeteren stond in Alkmaar 0-1 op het scorebord. De punten gaan mee naar Rotterdam, samen met een geblesseerde Justin Bijlow.

Drama voor Bijlow

In de NOS Voetbalpodcast wordt de actualiteit rondom Feyenoord besproken met Arno Vermeulen, Jeroen Grueter, Jeroen Elshoff en Arman Avsaroglu. Laatstgenoemde deed verslag van deze wedstrijd voor de NOS. "Hij heeft nu meer dan de helft van de mogelijke competitiewedstrijden gemist en ik had voor het eerst ook echt medelijden met hem. Als je hem zo in tranen zag met de Europese wedstrijden en het EK voor de boeg." De blessure is er één in een lange reeks blessures sinds augustus 2017. Sindsdien speelde Bijlow niet één seizoen zonder blessures.

Volgens Avsaroglu moet Feyenoord een harde conclusie gaan trekken: "Volgens de eerste geruchten zou het mee kunnen vallen. Maar je voelt ook aan Slot dat hij het gevoel heeft, wat moet ik er mee? Dat zal heel Feyenoord wel hebben. Feyenoord heeft net zijn contract verlengd. Je kan eigenlijk niet met hem verder op deze manier als eerste keeper. Je kunt na zes á zeven jaar toch wel een keer de conclusie trekken dat zijn lichaam niet geschikt is vor topvoetbal?" Arno Vermeulen suggereert dat Feyenoord wel eens de markt op kan gaan voor een onbetwiste nummer één. 

Volgens Jeroen Elshoff maakt de kwestie Bijlow extra moeilijk dat de keeper ook echt een jongen van de club is en zelfs supporter. De commentator denkt dat het psychische aspect en de rol van de media rondom de blessures niet onderschat mogen worden: "Het zal er aan alle tafels over gaan, in de kranten. Dat heeft een enorme impact op iemands persoon. Daarin gun ik hem goede begeleiding."

Lees ook