Irritatie op de loer: 'Dan is een gat van elf punten ineens niet meer zo groot'

Irritatie op de loer: 'Dan is een gat van elf punten ineens niet meer zo groot'

46 reacties 46
Foto: Pro Shots

Feyenoord wist met pijn en moeite te winnen van AZ in Alkmaar. Tegen de aspirerend topclub hebben de Rotterdammers dit jaar zes punten gehaald. In Veronica Offside, het praatprogramma uitgezonden op Veronica zaten Johan Boskamp, Wesley Sneijder en Wim Kieft bij Wilfred Genee aan tafel.

Boskamp wordt gevraagd het stroeve spel van zijn favoriete club te duiden. Daar zegt de voormalige trainer over: "Je hebt bepaalde mensen die niet meer hun niveau halen. Waaronder Gimenez. Hij doet het ook wel een beetje zelf. Voorheen deed hij wel steeds de kaats en doorbewegen maar nu wil hij een actie maken, hopelijk als die Japanner terug komt dan gaat hij weer normaal doen." Boskamp denkt dat het vele reizen en wedstrijden Gimenez zwaar valt. Wim Kieft vraagt zich hardop af of de aandacht Gimenez te veel is geworden: "Is het niet een beetje allemaal in zijn hoofd gaan zitten? Als ik hem dan op de bank in elkaar gedoken zie zitten dan schrik ik wel een beetje."

Volgens Boskamp moet er ook weer niet te zwaar aan de dip van Feyenoord getild worden: "We hadden het wel een beetje lastig met dat drukzetten maar AZ heeft echt geen enkele kans gehad in de tweede helft toch." Wesley Sneijder ziet dat er steeds meer irritatie ontstaat op het veld bij Feyenoord getuige onder andere de onnodige gele kaart van Gimenez: "Waar Feyenoord voor moet waken is dat zulke spelers niet gaan scoren en blijven forceren en zoeken. En dan gaan de irritaties komen en ruzies ontstaan." Lachend vervolgt de middenvelder richting Boskamp: "Dan is een gat van elf punten ineens niet meer zo groot." Doelend op de afstand tussen Ajax en Feyenoord op de ranglijst.

Sneijder vervolgt zijn relaas: "Als zulke dingen gaan leven in een selectie hebben ze wel echt een probleem. Het ergste wat er kan gebeuren is als er groepen ontstaan, zoals bij Oranje in 2012. Daar had zelfs Van Marwijk geen grip op." Genee vraagt aan Sneijder of hij denkt dat Arne Slot dat kan managen bij Feyenoord: "Hij kan dat wel, want het is nog in een beginnende fase. En hij zal blij zijn dat Ueda terug is." De terugkeer van Ueda kan ook Boskamp bekoren, die de speler volgde bij Cercle Brugge. "Hij schoot ze daar van alle hoeken binnen, maar bij Feyenoord heeft hij steeds maar tien minuten, dat is lastiger."

Lees ook