Jahanbakhsh schiet Ueda en Japan uit de Azië Cup en bekert door naar de halve finale

23 reacties 23

Iran heeft vanmiddag ten koste van Japan met 2-1 gewonnen in de kwartfinale van de Azië Cup. Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh schoot in de 96e minuut van de wedstrijd een de winnende penalty binnen. Met zijn late goal bereikt Iran de halve finale en zijn Japan en Ayase Ueda uitgeschakeld.

Hoewel Japan vaak de bal had, waren de kansen voor het Iraanse nationale elftal. Desondanks wisten de Japanners via Hidemasa Morita in de eerste helft op voorsprong te komen. Tien minuten na rust deed Iran via aanvaller Mohammad Morebi wat terug door de stand op 1-1 te brengen. De wedstrijd leek uit te draaien op een verlenging, totdat Iran in de laatste minuten van de wedstrijd een penalty kreeg. Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh kreeg de gelegenheid om hem binnen te schieten en verpestte dat niet.

Iran treft in de halve finale de winnaar van het duel Qatar - Oezbekistan. De wedstrijd begint om 16:30. Voor Ayase Ueda zit het toernooi erop en keert de spits zo spoedig mogelijk terug naar Rotterdam-Zuid.