Perez vol onbegrip: 'Het was niet zo dat hij geen opties had'

Perez vol onbegrip: 'Het was niet zo dat hij geen opties had'

4 reacties 4
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord miste na de winterstop de kans om twee punten in te lopen op PSV en speelde tegen FC Twente en NEC gelijk. Niet voor het eerst oogde de ploeg van Arne Slot machteloos ondanks dat het de betere ploeg was.

Martijn Krabbendam, clubwatcher van Feyenoord voor Voetbal International was aangeschoven bij Voetbalpraat op ESPN om de actualiteiten rondom Feyenoord te bespreken: "De kansen werden niet afgemaakt. Twente kreeg twee hele grote kansen, als ze er daar één van maken dan gebeurt er wat in zo'n wedstrijd. Feyenoord had het kunnen beslissen met de penalty en dat gebeurde ook niet. Dan bloedt het een beetje dood. Twente miste z'n beste spelers en Feyenoord wist zoals wel vaker dit seizoen het grote veldoverwicht niet om te zetten in doelpunten en als dan je spits uit vorm is ja dan kan het wel eens 0-0 worden."

Volgens Krabbendam is het gebrek aan effectiviteit op de juiste momenten een repeterend verhaal van dit seizoen: "Je moet het overwicht wel omzetten in doelpunten, dan heb je achteraf ook geen gezeur. Dan kun je er van alles bij halen maar het was gewoon niet goed genoeg." 

Tactische misser?

Kenneth Perez snapte er weinig van dat Arne Slot wederom koos voor Bart Nieuwkoop tegen FC Twente: "Dat vond ik wel opvallend, want het was echt een eenmalige truc in mijn ogen. Voor die wedstrijd tegen PSV kan ik me er iets bij voorstellen om de linkerkant van PSV lam te leggen. Ik vond het frappant van hem dat hij er aan vast hield tegen FC Twente waarin je toch geacht bent de betere partij te zijn."

Rechtsback op rechtsbuiten

Volgens Kenneth Perez was het opstellen van een rechtsback als rechtsbuiten met buitenspelers, Ivanusec, Minteh en Dilrosun op de bank geen signaal naar technisch directeur: "Want je hebt Ivanusec, die is gekomen omdat Slot hem wilde hebben en hij stelt hem toch zelf niet op. Het is niet zo dat hij niet heeft gekregen wat hij wilde hebben."Perez kan zich niet voorstellen dat een trainer dat risico zou nemen, daar gaat Mossou niet in mee: "Slot is niet per se zo'n type maar dit is in het verleden echt wel gebeurd." Perez snapte vooral op tactisch vlak niks van de opstelling: "Het was niet zo dat hij geen opties had, ze zijn misschien niet zo heel goed maar Nieuwkoop heeft geen creativiteit. Het is een prima rechtsback, maar geen rechtsbuiten."

Luciano Rodriguez

Volgens Martijn Krabbendam is de komst van Luciano Rodriguez nog onzeker. Bovendien wordt de rechtsbuiten niet gehaald als directe versterking: "Ze zijn er mee bezig, gisteren was de status dat hij dichtbij was. Maar ze hebben wel concurrentie van Benfica en dan heb je nog de onderhandelingen hoeveel miljoen je betaalt voor hoeveel procent van de rechten. Daar hangt het om." Kenneth Perez ziet dat Feyenoord al erg ruim in de buitenspelers zit qua kwantiteit. Krabbendam nuanceert: "Dit is een jongen die komt, die is niet voor nu. Het is geen speler waar Slot om vroeg. Hij komt zometeen en dan moet hij aan het niveau wennen. Dan ben je maanden verder. Als ze echt een speler voor die positie wilden direct hadden ze ook voor Driouech kunnen gaan. Die wil PSV nu hebben, maar die staat ook gewoon bij Feyenoord op de lijstjes hoor."

Amper kritiek Gimenez

Hancko had na Gimenez de meeste kansen in de wedstrijd tegen Twente: "Dat zegt natuurlijk ook wel iets, als je linker centrale verdediger zo hoog staat." Kenneth Perez vond dat Feyenoord goed gespeeld had en Twente met de rug tegen de muur had gezet: "Toch wel opmerkelijk dat een trainer niet kritisch is op zijn spits, terwijl al die buitenspelers over één kam worden geschoren en gezegd wordt dat ze niet kunnen wat hij vraagt."

Lees ook