Driessen cynisch: 'Die scouting heeft weer een speld in de hooiberg gevonden...'

Driessen cynisch: 'Die scouting heeft weer een speld in de hooiberg gevonden...'

15 reacties 15
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord kreeg in de stroeve thuiswedstrijd tegen FC Twente een penalty. Spits Santiago Gimenez wist het buitenkansje niet te verzilveren en stuitte op Lars Unnerstall. In de Kick-off eredivisie podcast van de Telegraaf gaat het over de penalty en over de potentiële nieuwe aanwinst Luciano Rodriguez.

Arbitragediscussie

Waar Feyenoord enkele dagen eerder in de bekerwedstrijd tegen PSV geen penalty tegen kreeg, kreeg het er nu één mee. Volgens Mike Verweij is dat een trend: "Een topclubpenalty, die Ajax ook in de ArenA zou kunnen krijgen, maar in de Kuip is het elke keer raak." Volgens Valentijn Driessen moet het nu dan ook afgelopen zijn met de kritiek van Arne Slot op de leiding: "Van dat gezeur zijn we ook af, want hij krijgt gewoon alles mee", zegt Driessen met een kwinkslag.

Geen concurrentie Gimenez

Volgens Driessen heeft Feyenoord te makkelijk gedacht over het ontbreken van Ueda tijdens de Azië Cup. De Japanse spits werd veelal als pinch hitter gebracht en zorgde voor concurrentie, die Gimenez nu niet heeft. "Tegen PSV is het dan niet noodlottig, maar eerder tegen NEC wel en nu tegen FC Twente ook."

De komst van Uruguayaans jeugdinternational Rodriguez zou die concurrentie ook leven in moeten blazen: "Het is een wonder dat de wereld die nog niet ontdekt heeft", zegt Driessen cynisch over de kwaliteiten diehet transfertarget toegedicht worden in de media. Volgens Pim Sedee zit ook Benfica op het vinkentouw: "Dan ga je het afleggen", denkt Driessen. "Alhoewel. Die hebben onlangs nog ook een Argentijnse spits aangetrokken. Als je hoort dat deze jongen geweldig kan afmaken en voorzetten kan geven en hij kan in de spits. Die scouting heeft weer een speld in de hooiberg gevonden."

Lees ook