Maaskant over Feyenoorder: 'Ik denk dat deze stap gewoon iets te groot is'

Maaskant over Feyenoorder: 'Ik denk dat deze stap gewoon iets te groot is'

1 reactie 1
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord kwam zondagmiddag in De Kuip niet verder dan een gelijkspel tegen FC Twente. Uiteindelijk werd er niet gescoord waardoor de wedstrijd eindigde in 0-0. De Rotterdammers konden bij winst uitlopen tot acht punten op de nummer drie FC Twente.

Thomas van den Belt begon zondagmiddag in de basis. 'De vraag is of hij het Feyenoord niveau ooit aan gaat tikken, zegt Maaskant bij FC Rijnmond van Rijnmond, dat is geplaatst op de YouTube pagina van Rijnmond. 'Ik heb daar mijn twijfels over. Ik vind het een uitstekende speler voor de Eredivisie. Maar als je praat over kampioen worden binnen een club. Dat vraagt wel ietsje meer dan dat. Hoe sympathiek ik hem ook vind. Ik denk dat deze stap gewoon iets te groot is', doelt Maaskant op het feit dat hij vorig seizoen nog met PEC Zwolle speelde in de Keuken Kampioen Divisie.

Keuze voor Nieuwkoop

Ook Bart Nieuwkoop begon zondag wederom in de basis. Ook tegen PSV begon hij in de basis en dat deed hij uitstekend. Tegen FC Twente was hij minder sterk. Henk van Stee begrijpt wel dat trainer Arne Slot ook tegen FC Twente koos voor Nieuwkoop. 'Nu begreep ik het wel. Maar wat goed draaide in de wedstrijd tegen PSV. Hij heeft een enorm loopvermogen, ook in spelhervattingen kan hij heel gevaarlijk zijn. Hij heeft tegen PSV laten zien dat hij ook een aantal keren de achterlijn haalt. Als je praat over een 3-5-2 formatie, daar kan hij geweldig spelen. Nu was hij een veredelde rechter spits. Ik begrijp Slot wel. Ik had wellicht als ik trainer was geweest hetzelfde gedaan. Waarom zou je dat niet doen als je de wedstrijd drie dagen daarvoor dat hij geweldig heeft gespeeld.'

Gimenez

Zondag wist Santiago Gimenez opnieuw niet te scoren. 'Soms is het ook wel een klein beetje pech en heeft hij in de eerste seizoenshelft de doelpunten gemaakt die hij normaal gesproken niet zou maken', zegt Maaskant. De aanvaller staat al een aantal weken droog.

Lees ook