Hancko: 'We wisten precies wat we moesten doen'

11 reacties 11
Bron: Feyenoord.nl

Dávid Hancko won woensdagavond met Feyenoord de topper in de TOTO KNVB Beker tegen PSV. De Rotterdammers waren uiteindelijk na een spannende wedstrijd met 1-0 te sterk voor de huidige koploper van de Eredivisie.

Hancko weet hoe belangrijk de wedstrijd van woensdagavond was. 'Dit was onze kans om iets recht te zetten want in de competitie ging het niet zoals we wilden', zegt Hancko in gesprek met Feyenoord Media dat is geplaatst op Feyenoord ONE. 'We hebben opnieuw de kans gekregen om tegen PSV te spelen. En deze hebben we wel gewonnen, dus daar ben ik heel blij mee. Misschien is dit het antwoord op waarom we niet door zijn in de Champions League. Of tijdens de andere grote wedstrijden. We moeten meer spelen zoals vandaag, dan zullen we meer succes hebben.'

De verdediger, die opnieuw wist uit te blinken, benoemt de goede voorbereiding van Feyenoord voor de wedstrijd. 'We wisten precies wat we moesten doen. Deze wedstrijden worden bepaald op de kleine details. We wisten dat we hard moesten strijden. Dat we goed moesten verdedigen. En uiteindelijk is het gelukt om geen tegengoal te krijgen. En dat is het allerbelangrijkste. Wij scoorden wel en daarom gaan wij naar de volgende ronde.'

Quinten Timber was in De Kuip de enige doelpuntenmaker. 'Ik denk dat we op dat moment al meerdere minuten domineerden. We waren alleen maar op hun helft en je voelde het al een beetje aankomen. We hadden al een paar kansen gekregen. Zij hadden ook één grote kans uit een voorzet. Maar wij scoorden het eerste doelpunt. En dat is heel belangrijk, om het eerste doelpunt te maken in zo'n wedstrijd. Eerder lukte het in grote wedstrijden niet. Tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV in de competitie scoorden zij als eerste. Dit was dus erg belangrijk voor ons.'