'Dat is eigenlijk iets wat Feyenoord zou moeten doen'

'Dat is eigenlijk iets wat Feyenoord zou moeten doen'

5 reacties 5
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

In het recente duel tegen Vitesse liet Feyenoord opnieuw veel kansen liggen, een terugkerend issue dat eerder ook al tegen Fortuna Sittard, Sparta, Twente en NEC speelde. Ondanks dit 'probleem' wist Feyenoord de wedstrijd tegen Vitesse wel te winnen, in tegenstelling tot de eerdere wedstrijden waarin het puntverlies leed. Martijn Krabbendam van VI analyseert in een item op de site van Voetbal International de situatie en benadrukt de afhankelijkheid van Feyenoord van hun spits, Santiago Gimenez. "Het kan een keer gebeuren dat hij die kansen mist, maar hij mist er vandaag wel weer twee grote. En dan zie je dat je zo afhankelijk bent van hem voor de doelpunten," zegt Krabbendam.

Afhankelijk van fortuin

Krabbendam spreekt ook zijn bezorgdheid uit over de afhankelijkheid van fortuin in het scoren van doelpunten. "Nu ben je afhankelijk van een van richting veranderd schot en een intikkertje die toevallig goed valt. Dus dan moet je het hebben van fortuin om tot kansen en goals te komen," merkt hij op. Dit probleem wordt versterkt door het feit dat de tweede spits Ayase Ueda momenteel afwezig is vanwege deelname aan de Azië Cup.

Transfer(on)mogelijkheden

De journalist bespreekt ook de transferstrategie van Feyenoord en vergelijkt deze met die van Ajax. "Kijk wat Ajax nou doet met Henderson, dat is eigenlijk iets wat Feyenoord zou moeten doen in de ideale wereld. Om de kans op plek twee en gegarandeerd 40+ miljoen euro veilig te stellen," merkt hij op, wijzend op het uitblijven van transfers bij Feyenoord om zich te versterken tijdens de transferperiode.

Tweede plaats in veilige haven

Desondanks denkt Krabbendam niet dat het geleden puntverlies en de transferonmogelijkheden Feyenoord in de weg zullen zitten in de strijd om de tweede plaats. Hij benadrukt dat Feyenoord een groot overwicht had in de wedstrijd tegen Vitesse, maar kritiseert het team voor het niet afmaken van kansen en paniek die er ontstond toen Vitesse een kleine omzetting maakte. "De tegenstander gaat dan 1 op 1 spelen en het duel opzoeken, daar is Feyenoord wel wat slap in. Maar het begint allemaal voorin, want als je die kansen afmaakt speel je een hele relaxte wedstrijd," zegt hij.

Matchwinner Lingr

Verder spreekt Krabbendam over Ondrej Lingr, de speler die de winnende goal tegen Vitesse maakte. "Het is wel een bezig bijtje he. Het is niet een speler die stijlistisch de mooiste speler is maar wel een harde werker die alert is op zulke balletjes zoals bij de goal. En zo toch drie hele belangrijke puntjes binnen haalt." Krabbendam Noemt de tweede plaats als een soort mini-kampioenschap, gezien de financiële voordelen die het oplevert.

Bekerconfrontatie met PSV

Krabbendam sluit af met de verwachting dat PSV, ondanks het recente puntverlies, niet van slag zal zijn in de aanloop naar de bekerconfrontatie met Feyenoord. "Ik denk het niet als je kijkt naar de comfortabele tien punten voorsprong. Ik verwacht weer een wedstrijd zoals in de Johan Cruijff schaal en de competitie tussen twee teams die elkaar niet veel ontlopen, waarbij PSV iets meer individuele klasse heeft en Feyenoord het van teamspel moet hebben, waarbij ze het zich niet kunnen permitteren om weer zoveel kansen te missen."

Lees ook