Van Eersel ziet dat Feyenoord vertrokken speler mist: 'In dit soort wedstrijden was hij wel echt een hele grote'

22 reacties 22
Bron: Rijnmond.nl

Feyenoord is niet goed begonnen aan de tweede seizoenshelft. De Rotterdammers speelden in De Kuip met 2-2 gelijk tegen NEC Nijmegen en zag concurrent PSV verder weglopen. Het verschil met de Eindhovenaren is nu twaalf punten. Feyenoord blijft wel op plek twee staan in de Eredivisie.

Dennis van Eersel zag vandaag ook de valse start van Feyenoord. 'Het voelt weer zo onnodig dit puntenverlies', zegt Van Eersel in de FC Rijnmond Podcast van Rijnmond. 'Omdat Feyenoord zoveel meer kansen had. Hoewel, in die slotfase, ik miste wel een beetje dat heilige vuur. Het blijven rammen op de goal. Zo van linksom of rechtsom het komt goed.'

Dennis Kranenburg vond vooral het tempo in de tweede helft ontzettend laag. 'Wat me ook wel opviel, je krijgt twee schoten op doel tegen, en het zijn gewoon twee doelpunten. Twee uit een standaardsituatie, en eentje uit een fout van Justin Bijlow. Ik moet eerlijk zeggen, de eerste helft, tot eigenlijk die aansluiting treffer, we zaten lekker achterover geleund op die stoel en we wachten eigenlijk op de 3-0. Als je dan vlak voor rust zo'n goal tegen krijgt, waarvan ik vind dat ze verdedigend echt staan te snurken. Dan zo dramatisch tweede doelpunt nog. In de tweede helft heeft Feyenoord eigenlijk bijna geen echte grote kansen gekregen. Feyenoord heeft nu na zeventien wedstrijden evenveel punten als vorig seizoen. Ik denk dat als je het gaat vergelijken qua punten, dan gaat het net zo goed. Aan de andere kant zie je wel dat de sfeer iets anders is. Dat komt door PSV.'

Van Eersel zag wel dat Feyenoord vandaag Orkun Kökçü miste. 'Vorig jaar in dit soort wedstrijden, en dat waren er ook genoeg, dan stond Orkun Kökçü op en nam hij de ploeg bij de hand. Dirigeerde hij de ploeg van achteruit, brak hij de boel open. Dat ontbrak er vandaag ook een beetje aan.' De journalist van Rijnmond vond wel dat Quinten Timber dat een beetje deed. 'In dit soort wedstrijden was hij wel echt een hele grote', doelt Van Eersel op Kökçü. 'Die miste je dan vandaag ook mede.' Kranenburg beaamt dat en weet dat Kökçü een tikje kon uitdelen maar ook pass kon geven en doelpunten kon maken.