Slot: 'Ja, we waren geschrokken'

Slot: 'Ja, we waren geschrokken'

Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat het nationale voetbalelftal van Gambia ontsnapt is aan een ramp. Bij Gambia zit Yankuba Minteh in de selectie. De selectie was op weg naar Ivoorkust voor de Afrika Cup totdat er problemen ontstonden in het vliegtuig.

Buba Jallow Fallaboweh maakte op X melding van het feit dat Gambia met het vliegtuig terug is gekeerd vanwege een tekort aan zuurstof. Tegenover het Belgische Nieuwsblad liet Tom Saintfiet, de bondscoach van Gambi, weten wat er is gebeurd. Hij benoemt dat iedereen daad had kunnen zijn.

Arne Slot had ook kennis genomen van het feit dat er problemen waren met het vliegtuig van het nationale voetbalelftal van Gambia. 'Ik heb contact met hem gehad', aldus Slot tijdens de persconferentie die werd uitgezonden op Feyenoord ONE. 'Ja, we waren geschrokken. Van de andere kant, als je het nieuwsbericht krijgt, staat er ook gelijk bij dat er niks ernstigs gebeurd is. Op het moment dat je het leest waren ze natuurlijk niet zo ver verwijderd van toch wel een ramp. Ik heb contact met hem gehad en hij geeft aan dat het helemaal goed met hem gaat en dat hij helemaal klaar is voor de eerste wedstrijd om die te gaan spelen.'

Gambia start de Afrika Cup maandag met een wedstrijd tegen Senegal. Verder speelt het in de groepsfase ook nog tegen Guinee en Kameroen.

Lees ook