'Feyenoord kent nieuw obstakel in zoektocht naar vleugelaanvaller'

'Feyenoord kent nieuw obstakel in zoektocht naar vleugelaanvaller'

9 reacties 9
Bron: Sky Sports
Foto: Pro Shots

Bryan Gil is deze week in verband gebracht met een huurtransfer naar Feyenoord. 1908.nl bracht dit nieuws naar buiten. De Spanjaard die momenteel in dienst is van Tottenham Hotspur FC heeft echter geen vertrekwens volgens Lyall Thomas op X, journalist van het Britse Sky Sports.

Gil zou gelukkig zijn bij zijn Engelse werkgever en het naar zijn zin hebben onder Ange Postecoglou, de huidige manager van The Spurs. Sterspeler Son Heung-Min is een maand afwezig in verband met interlandverplichtingen voor Zuid-Korea op de Asia Cup, waar Alireza Jahanbakhsh en Ayase Ueda ook actief zijn. Door de afwezigheid van Son is Gil als vleugelaanvaller een plekje opgeschoven in de pikorde. Dat betekent meer minuten voor hem, nu hij als invaller wordt ingezet.

Feyenoord is deze maand op zoek naar offensieve versterkingen. Yankuba Minteh, Alireza Jahanbakhsh en Ayase Ueda zijn afwezig en in de eerste seizoenshelft werd door hoofdtrainer Arne Slot veel geschoven aan de flanken. Zo kwam Javairo Dilrosun na maandenlang geen minuten te maken ook weer terug in de basiself. Igor Paixão overtuigt niet en Leo Sauer geldt vooral nog als een groot talent, maar niet als een speler die de kar trekt. Miljoenenaankoop Luka Ivanušec wist ook nog niet helemaal te overtuigen, mede door blessureleed. Calvin Stengs wordt voornamelijk gebruikt als nummer tien. Al met al is de conclusie in Rotterdam dat er een speler bij moet en Gil zou een optie zijn.

De in Cádiz geboren Gil gold jarenlang als een groot talent. Met zijn 22 jaar kan die status nog niet wordt doorgestreept, maar duidelijk is dat hij zijn belofte nog niet heeft waargemaakt. De creatieveling maakte in de zomer van 2021 de overstap van Sevilla FC naar Tottenham Hotspur FC voor om en nabij 25 miljoen euro. Na verhuurperiodes aan Valencia CF en opnieuw Sevilla FC is Gil niet meer dan een selectiespeler. De viervoudig international maakte zich dit seizoen op voor acht invalbeurten in de Premier League. Met Sevilla FC won hij vorig seizoen de UEFA Europa League.

Naast Gil wordt ook Ibrahim Salah genoemd als mogelijke versterking. De Marokkaans-Belgische vleugelaanvaller van Stade Rennais FC is op de bank beland in Frankrijk en Feyenoord zou daar wellicht op willen inspelen. Dit seizoen was hij goed voor vier doelpunten in vijftien wedstrijden. Een jaar geleden werd nog zes en een half miljoen euro voor hem neergelegd. Dat bedrag werd ontvangen door KAA Gent.

Lees ook
Lees ook