Hartman Held van het Jaar 2023

Hartman Held van het Jaar 2023

2 reacties 2
Bron: Helden
Foto: VK Sportphoto

Quilindschy Hartman is door de volgers van Helden verkozen tot Held van het Jaar 2023. De uitreiking van deze prijs vond woensdagmiddag plaats bij GASSAN Diamonds. Hartman, die een sterk jaar achter de rug heeft, kreeg de prijs overhandigd van oud-Feyenoorder Kahlid Boulahrouz.

Door de prijs van Held van het Jaar krijgt de verdediger van de Johan Cruyff Foundation een Schoolpein14 cadeau. Hij mag daarvoor zelf een locatie voor uitzoeken. Verder kreeg Hartman een sieraad van GASSAN Diamonds en een award cadeau.

Ook Lutsharel Geertruida was genomineerd voor Held van het Jaar 2023. Hij eindigde op de derde plek. Atlete Femke Bol werd achter Hartman tweede. Ook Geertruida ontving net als Hartman een Schoolpein14 cadeau.

Voor de Held van het Jaar 2023 verkiezing waren naast Hartman en Geertruida ook Jutta Leerdam, Femke Bol, Sifan Hassan, Maarten van der Weijden, Laura Aarts, Max Verstappen en Anne Luijten genomineerd. Verder werden er wildcards toegekend aan oud-Feyenoorder Nathan Aké, Fem van Empel, Annemiek van Vleuten, Mathieu van der Poel, Dafne Schippers en Diede de Groot.

Hartman werd in 2023 vaste basisspeler bij Feyenoord, waarmee hij in mei op de Coolsingel stond met de kampioensschaal. In 2023 maakte de verdediger zijn debuut in het Nederlands Elftal. Tot op heden kwam de 22-jarige Feyenoorder tot vier interlands, waarin hij één keer wist te scoren.

Lees ook