Krabbendam over transfercrux: 'Ga die maar eens vinden'

Krabbendam over transfercrux: 'Ga die maar eens vinden'

6 reacties 6
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord is net terug van het trainingskamp in Marbella, daar werd zonder internationals Zerrouki, Minteh, Jahanbakhsh en Ueda in twee uur verloren van Mainz. Martijn Krabbendam, de clubwatcher van Feyenoord voor Voetbal International, deelde zijn inzichten tijdens een uitzending van het programma Voetbalpraat op ESPN, waarbij ook Sjoerd Mossou, Kenneth Perez, en Vincent Schildkamp aanwezig waren.

Een onderwerp wat ook aan bod kwam was de transferperiode. Krabbendam gaf aan dat het onwaarschijnlijk is dat Feyenoord nieuwe spelers zal aantrekken. Dit komt mede doordat de club vier spelers tijdelijk mist door de Afrika Cup en de Azië Cup. De mogelijkheid van het huren of verhuren van spelers, zegt de clubwatcher: "Misschien dat er eind januari nog een speler wordt verhuurd. Maar ze missen dus natuurlijk ook al vier spelers door de Afrika en Azië Cup. Dus dan ben je toch niet zo heel snel geneigd om bijvoorbeeld Van den Belt te verhuren. Zelfde geldt voor die Meunier om te huren: dat is momenteel niet aan de orde."

Krabbendam benadrukte ook de moeilijkheid van het vinden van spelers die direct een versterking voor het elftal kunnen zijn in de winterstop. "Kijk, idealiter haal je in de winterstop een speler die direct je elftal versterkt. Dus ja ga die maar eens vinden, dat is gewoon heel erg lastig."

Tijdens een oefenwedstrijd tegen Mainz werd het spel bij vlagen onvriendelijk. Krabbendam merkte op dat Mainz duidelijk kwam om te winnen, terwijl Feyenoord zich meer op het voetballen focuste. Dit leidde tot momenten van spanning en kleine overtredingen. Volgens Krabbendam kan dit echter positief zijn voor Feyenoord omdat het de kans biedt voor de spelers en de trainer om ervaring op te doen met een fysiekere speelstijl, wat nuttig kan zijn in de competitie.

Lees ook