Schelvis: 'Als Feyenoord daar doorheen komt, kan dat de boostwedstrijd worden van dit seizoen'

Schelvis: 'Als Feyenoord daar doorheen komt, kan dat de boostwedstrijd worden van dit seizoen'

31 reacties 31
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Rijnmond-verslaggevers Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg en analisten Emile Schelvis en Geert den Ouden hebben bij Rijnmond aan de hand van een aantal vragen teruggeblikt op het afgelopen jaar. Ook wordt er vooruitgeblikt op de toekosmt van de jeugd en het restant van het huidige seizoen.

Allereerst wordt er gevraagd aan welke 'onzichtbare kracht' het succes het meest te danken is. Kranenburg stelt dat Dennis Te Kloese de grote man achter het recente succes is van Feyenoord: 'Met de verkoop van Luis Sinisterra, Tyrell Malacia en Marcos Senesi hebben ze in aanloop naar het seizoen 2022/2023 de meest lucratieve transferzomer ooit weten te bewerkstelligen.' De andere heren zijn van mening dat er niet één naam is die verwantwoordelijk is voor het grote succes. Onder andere Sebastian Szymański en Alireza Jahanbakhsh krijgen lof van Van Eersel.

De historische 2-3 overwinning in De Klassieker in Amsterdam wordt als hoogtepunt van het vorige seizoen benoemd, maar welke andere momenten vonden de heren cruciaal in de strijd om het kampioenschap?

Als eerste wordt de overwinning tegen Lazio in De Kuip aangehaald door Van Eersel: 'Als groepswinnaar door in de Europa League. Dat heeft zo'n boost aan het vertrouwen gegeven, denk ik. Vlak erna werd Feyenoord koploper en die positie heeft het nooit meer uit handen gegeven.' Vervolgens worden ook Timon Wellenreuther benoemd, die met zijn reddingen op Het Kasteel belangrijk was voor het kampioenschap. Wederom wordt vleugelaanvaller Jahanbakhsh geprezen. Dankzij zijn tomeloze inzet wist hij bijvoorbeeld de 0-2 achterstand tegen PSV om te buigen in een 2-2 gelijkspel.

Op de vraag wat Feyenoord dit seizoen misdt ten opzichte van vorig seizoen zijn de mannen wat genuanceerd. Feyenoord doet het eigenlijk best goed, maar heeft te maken met een tot nu toe foutloze concurrent. PSV heeft in de Eredivisie nog geen punt gemorst dit seizoen en dat merken de heren ook op: 'Het enige verschil is dat je nu een concurrent hebt in PSV die gewoon geen fouten heeft gemaakt tot nu toe', zegt Kranenburg. 'Alleen als je kijkt naar de manier hoe er in sommige wedstrijden is gespeeld, dan hebben we dat vorig seizoen minder gezien. Dat is het verschil, buiten het feit dat PSV zo goed is', voegt Den Ouden toe.

Tot slot wordt er gekeken naar de kwaliteit van dit Feyenoord. In hoeverre kan dit Feyenoord nog doorontwikkelen? De mannen zijn eensgezind dat er nog voldoende rek zit in het elftal, zo zegt Van Eersel dat er perspectief is voor meer succes. Den Ouden en Kranenburg zien vooral de potentie bij de jeugd. Voorbeelden als Mats Wieffer en Quilindschy Hartman worden genoemd vanwege hun razendsnelle ontwikkeling. Volgens Schelvis moet Feyenoord laten zien dat het geleerd heeft van de fouten: 'Op Europees niveau moet Feyenoord tegen Roma laten zien te leren van de lessen in de Champions League. Als Feyenoord daar doorheen komt, kan dat de boostwedstrijd worden van dit seizoen. Dat is een mooie uitdaging om naartoe te werken.

 

Lees meer over
Lees ook