'Dat wordt een nieuwe strijd voor de ploeg van Slot'

'Dat wordt een nieuwe strijd voor de ploeg van Slot'

39 reacties 39
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

In de wedstrijd Feyenoord-PSV leek het op details beslist te worden. Waar Feyenoord fouten maakt, was PSV juist wel scherp op de juiste momenten. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad blikken Maarten Wijffels en Mikos Gouka terug op de wedstrijd. 

De wedstrijd werd beslist op basis persoonlijke fouten. Maar volgens Gouka zit het hem in spelers die leveren. "Het verschil zit hem in spelers die leveren." Wijffels gaat daar in mee, het verschil zit hem in de buitenspelers. "De rechtsbuiten van PSV Bakayoko is 20. Als je dat vergelijkt met Stengs bij Feyenoord. Die was er niet dit duel. Dat was gewoon te weinigt", aldus Wijffels.

Vooral de buitenspelers bij Feyenoord lijken het probleem te veroorzaken. "Paixão heeft het niet, hij loopt een beetje verloren erbij. Vorig jaar had hij zijn maatje Danilo rondlopen, spreekt de taal niet heel goed en voor Zuid-Amerikanen, al komt hij uit het koude gedeelte van Brazilië, hebben het nou eenmaal moeilijker in de winterperiode", zegt Gouka. "Ivanusec blijkt het nog niet te zijn." 

Maar ook spits Santiago Gimenez wordt besproken. "Gimenez is een verhaal apart. Die jongen heeft de Gold Cup gespeeld, daarna is hij nog drie keer met een jetlag teruggekomen. Je ziet dat bij hem soms de scherpte ontbreekt. Het is echt een aanslag op het lichaam. Gimenez gaat een grotere speler worden dan De Jong was, maar De Jong levert nu nog wel meer." 

PSV lijkt in alles verder dan Feyenoord. "Als je naar de uitslag kijkt zijn ze verder, als je naar de ranglijst kijkt zijn ze verder. PSV heeft een grote voorsprong opgebouwd en als ze niets geks doen halen ze het kampioenschap binnen." 

Voor Feyenoord lijkt het nu meer kijken naar beneden dan naar boven. "AZ en FC Twente komen op twee punten van Feyenoord nu. Dat wordt een nieuwe strijd voor de ploeg van Slot. Ze moeten nu niet achter PSV aanjagen, maar moeten afstand nemen van AZ en Twente."

Lees ook