OVERZICHT | Potentiële tegenstanders Feyenoord in de UEFA Europa League tussenronde

OVERZICHT | Potentiële tegenstanders Feyenoord in de UEFA Europa League tussenronde

15 reacties 15
Bron: FR-Fans.nl
Foto: VK Sportphoto

Feyenoord mag zich na de winterstop opmaken voor de tussenronde in de UEFA Europa League. De Rotterdammers verloren afgelopen dinsdag de belangrijke wedstrijd in de UEFA Champions League tegen Atlético Madrid en werden uitgeschakeld in het miljardenbal.

Voor Feyenoord reden genoeg om alvast te kijken naar potentiële tegenstanders in de volgende ronde in februari. De Rotterdammers loten één van alle nummers 2. Deze tussenronde zal worden gespeeld op donderdag 15 februari en donderdag 22 februari. De loting hiervoor vindt plaats op 18 december om 13:00 in Frankrijk, Nyon.

Mogelijke tegenstanders Feyenoord

Poule A
West Ham United 5-12
Freiburg 5-12
Olympiakos 5-4
FK  TSC 5-1

Alleen West Ham United en Freiburg zijn in deze poule mogelijke tegenstanders. Beiden staan aan kop met 12 punten uit vijf wedstrijden.

Poule B
Marseille 5-11
Brighton 5-10
AEK Athene 5-4
Ajax 5-2

Brigthon en Marseille zijn allebei nog kandidaten voor de nummer twee positie. Beiden treffen elkaar over twee weken in Engeland.

Poule C
Real Betis 5-9
Rangers 5-8
Sparta Praag 5-7
Aris Limassol 5-4

In Poule C zijn er nog drie teams kandidaten voor de tweede plek. Real Betis, Rangers en Sparta Praag kunnen alle drie nog zowel eerste, tweede als derde worden.

Poule D
Atalanta 5-11
Sporting CP 5-8
Sturm Graz 5-4
Raków 5-4

Feyenoord treft mogelijk Sporting CP of Atalanta in deze poule. De andere twee tegenstanders, waaronder oude bekende Sturm Graz, komen niet meer in aanmerking voor de bovenste twee plekken.

Poule E
Liverpool 5-12
Toulouse 5-8
Union 5-5
LASK Linz 5-3

Mogelijk speelt Feyenoord tegen de oude club van Bart Nieuwkoop. Samen met Toulouse strijden zij voor de tweede plek in de poule. Liverpool is al te ver uitgelopen.

Poule F
Rennes 5-12
Villarreal 5-9
Panathinaikos 5-4
Maccabi Haifa 5-1

Villarreal en Rennes kunnen allebei nog een mogelijke tegenstander van Feyenoord worden. Panathinaikos en Maccabi Haifa strijden voor een plek in de UEFA Conference League.

Poule G
Slavia Praag 5-12
AS Roma 5-10
Servette 5-5
Sheriff 5-1

Het is goed mogelijk dat Feyenoord oude bekende AS Roma loot. Slavia Praag staat twee punten voor en Servette kan AS Roma al niet meer inhalen. Slavia speelt nog een thuiswedstrijd tegen Servette en Roma mag thuis aantreden tegen Sheriff.

Poule H
Leverkusen 5-15
Qarabag 5-7
Molde 5-7
Häcken 5-0

Leverkussen heeft een perfect score in deze groep, Häcken compleet het tegenovergestelde. De enige mogelijke tegenstanders voor Feyenoord zijn Qarabag en Molde. Qarabag moet thuis tegen Häcken en Molde moet uit naar Leverkusen, wat de kans voor Qarabag het grootst maakt.

 

Lees meer over
Lees ook