Slot legt zijn keuzes in de opstelling uit

Slot legt zijn keuzes in de opstelling uit

Bron: Rtl.nl
Foto: Pro Shots

Arne Slot heeft er voor gekozen om met Calvin Stengs op het middenveld te starten en met Yankuba Minteh als buitenspeler. Dat betekent dat Ramiz Zerrouki vandaag op de bank begint. In Spanje begon hij nog op het middenveld.

Voor de wedstrijd heeft Slot uitleg gegeven over de keuze. 'Aan de bal willen wij eigenlijk niks anders doen, zal het dezelfde veldbezetting moeten zijn', zegt Slot tegen RTL7. 'Ware het niet dat zij nu wel vaker met Koke doorstapt op onze verdedigende middenvelder, dat verwacht ik althans. Dan heb je de creativiteit van Calvin en van Quinten denk ik nodig op het middenveld om eens een keer weg te draaien. Daarnaast denk ik dat deze wedstrijd een op een kwaliteiten, snelheidsmonster aan de zijkant vraagt. En als je dan nog een antwoord wil, dan heeft dat ook met verdedigen te maken. Waar we uit met Ueda vanuit hun verdedigende middenvelder opereerde en ze de opbouw vragen, vind ik niet dat we daar vandaag in De Kuip mee aan de slag moeten. Zullen we heel agressief moeten zijn in drukzetten.' De trainer van Feyenoord verwacht dat Atlético Madrid de lange bal zal gaan spelen.

Gernot Trauner begint vanavond ook in de basis. Daar is Slot blij mee. 'Gernot is een belangrijke speler voor ons, dat is een.' Maar de trainer van Feyenoord vindt het ook fijn dat daardoor Lutsharel Geertruida als rechtsback kan starten.

Feyenoord weet wat het te doen staat vanavond door de winst van SS Lazio tegen Celtic FC. 'Het meest ideale daar is 2-2', doelt Slot op de wedstrijd van eerder vanavond, die eindigde in 2-0 voor de Italianen. 'Nu weten we dat we eigenlijk moeten winnen.'

Lees meer over
Lees ook