'Voor Arne Slot is de keuze makkelijker'

'Voor Arne Slot is de keuze makkelijker'

1 reactie 1
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord neemt het aankomende zaterdag op tegen Excelsior en weet dat nummer 1 PSV naar FC Twente moet. Voor de Rotterdammers moeten wedstrijden als dit zorgen voor de druk in Eindhoven. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad gaat Johan Inan in op aankomende speelronde. 

Etienne Verhoeff vraagt zich af of het voor Feyenoord een moeilijke wedstrijd kan worden tegen Excelsior op het kunstgras, clubs als Ajax en AZ hadden er moeite. Inan weet dat het anders is. "Volgens mij maakt het niet zoveel uit, behalve dat er een Champions League achteraan komt. Ajax werd 2-2, maar ik moet zeggen dat ik Feyenoord wel wat hoger inschat", aldus Inan. 

PSV had het een helft moeilijk tegen Sparta, maar liep in de tweede helft overheen, dat verwacht Inan zaterdag misschien ook wel. "Ik verwacht dat van deze wedstrijd ook. Ik denk dat Excelsior vol goede moed zal beginnen, maar dat op een gegeven moment het krachtverschil tot uiting zal komen. Dat zal misschien in de tweede helft pas zijn als Feyenoord in het begin het verschil nog niet kan maken." 

De vraag is wel wie er fit uit de interlandperiode is gekomen. Lutsharel Geertruida keerde terug naar Rotterdam met een blessure en bij PSV zagen ze Joey Veerman geblesseerd terugkeren. Dat kan voor de trainers wel een lastige afweging worden. "Voor Arne Slot is de keuze makkelijker. Feyenoord speelt met alle respect tegen Excelsior. Als Geertruida lichte pijntjes heeft zal hij hem op de bank zetten. Voor Peter Bosz is de keuze lastiger. Veerman is een spelbepaler, ze spelen tegen een sterke tegenstander en ze hebben geen 1 op 1 vervanger." 

Lees meer over
Lees ook