DE TEGENSTANDER | Stunt Kralingse subtopper opnieuw?

DE TEGENSTANDER | Stunt Kralingse subtopper opnieuw?

11 reacties 11
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord mag zich op zaterdag 25 november melden op Woudenstein. De club uit Kralingen is om 16:30 de gastheer van de aanstaande kampioen. Na een interlandweekend dat eeuwig leek te duren staat dus eindelijk de eredivisie weer op het programma. De wedstrijd staat net als vorig seizoen onder leiding van Serdar Gözöbüyük, de VAR deze middag is Richard Martens. 

Historie 
Feyenoord speelde 72 keer eerder tegen de stadsgenoot. In de 34 uitwedstrijden die de Rotterdammers van Zuid speelden wist Feyenoord 25 keer te winnen. Maar liefst acht keer werd er verloren in Kralingen en 1 onderlinge ontmoeting in Oost werd er gelijk gespeeld. De laatste keer dat Feyenoord uit verloor van Excelsior was in 2019. Eén week na de 6-2 overwinning. Het seizoen 2018-2019 betekende degradatie voor Excelsior. De grootste uitslag door Feyenoord bij Excelsior is behaald in 1987, toen werd het 1-6. Van de laatste vijf uitwedstrijden tegen Excelsior verloor Feyenoord er twee, in 2019 en in 2017… Voor velen zal die wedstrijd tegen Excelsior een herinnering zijn aan de keer dat de Kralingers met 3-0 eigenhandig het kampioensfeest van de grote broer met een week uit wisten te stellen. 

Actueel 
De club uit Rotterdam wist promotie in seizoen 2021/2022 af te dwingen na een knotsgek duel met ADO Den Haag. Een penaltyserie moest er aan te pas komen waarin Stijn van Gassel de grote held werd. In het vorige seizoen wisten de Kralingers relatief eenvoudig te handhaven met een straatlengte voorsprong op Cambuur en FC Groningen. Met spelers als Driouech, Agrafiotis en Lamprou had Excelsior de drie smaakmakers al in huis. Daarnaast haalde Excelsior 13 spelers voor het eerste elftal. Waaronder de Ier die tegen het Nederlands Elftal speelde, Troy Parrot. Excelsior doet het goed dit jaar met 15 punten uit twaalf wedstrijden. Daarmee staat de ploeg van Marinus Dijkhuizen op de zevende plaats in de competitie. En met 20 gemaakte doelpunten laat de ploeg zien in aanvallend opzicht zeker mee te kunnen op het hoogste niveau in Nederland. Dat blijkt ook wel uit het feit dat Excelsior nog geen wedstrijd verloor van een team dat boven de ploeg staat in de competitie.

Analyse tegenstander 
Excelsior staat onder leiding van Marinus Dijkhuizen. De trainer was eerder in 2014 al oefenmeester bij Excelsior waar hij destijds ook mee promoveerde. Dijkhuizen speelt veelal met een klassieke 4-3-3 opstelling.  Ook heeft Excelsior met Agrafiotis, Driouech en Lamprou een relatief sterke voorhoede. Het middenveld staat met El Yaakoubi, Sandra en Baas redelijk solide. Het grootste pijnpunt zit in de laatste linie. Met 21 tegendoelpunten behoort Excelsior tot één van de twaalf clubs die 20 of meer tegendoelpunten kregen, ondanks een regelmatig uitblinkende Stijn van Gassel. De club uit Rotterdam wist voor het laatst te winnen op 1 oktober tegen de andere stadsgenoot Sparta. Wel werd er knap gelijkgespeeld tegen zowel AZ, Ajax als FC Utrecht. Excelsior heeft daarnaast te maken met een blessurespook. Jacky Donkor, Lennard Hartjes, Mike van Duinen, Serano Seymor en Kik Pierie zitten in de lappenmand. Redouan El Yaakoubi ontbrak ook in de laatste wedstrijd tegen FC Utrecht, het is onbekend of de aanvoerder er tegen Feyenoord weer bij is.

Vermoedelijke opstelling Excelsior 
Van Gassel; Horemans, Widell, Nieuwpoort, Zagré; El Yaakoubi, Baas, Sandra; Lamprou, Agrafiotis, Driouech

Lees ook