Supportersvereniging De Feijenoorder reageert verbaast op rapport Feyenoord - Ajax

Supportersvereniging De Feijenoorder reageert verbaast op rapport Feyenoord - Ajax

20 reacties 20
Foto: Pro Shots

Afgelopen dinsdag kwam de NOS met een rapport naar buiten van het Auditteam Voetbal en Veiligheid met daarin de conclusie dat het een wonder is dat Feyenoord - Ajax van 5 april 2023 geen slachtoffers heeft gekend. Supportersvereniging De Feijenoorder reageert daar donderdag op.

 

In het rapport wordt gesteld dat er een realistisch scenario aanwezig was waarbij de fakkels en vuurwerk het grote spandoek op de tribunes in de fik zouden steken. Volgens De Feijenoorder is dit scenario een stuk minder realistisch, omdat het sfeerteam alle spandoeken groter dan anderhalve vierkante meter volgens de strenge veiligheidseisen laat voldoen. Dit gebeurt aan de hand van brandwerende middelen. Bovendien zijn volgens de vereniging de fakkels en ander vuurwerk nooit een onderdeel van de gecoördineerde sfeeracties.

 

De Feijenoorder vindt de aanbeveling om spandoeken groter dan anderhalve vierkante meter te verbieden een 'buitenproportionele maatregel'. Via de eisen en certificeringen worden de doeken al jaren gemaakt volgens het hoogste Europese niveau. Daarin wordt samengewerkt met Feyenoord, afdeling supporterszaken en de afdeling veiligheid. Het verbaast De Feijenoorder dat niet één persoon van de betrokken partijen is ondervraagd in het onderzoek van het Auditteam Voetbal en Veiligheid over de getroffen maatregelen. Diezelfde emotie komt naar boven als het gaat om de wijze waarop het onderzoek is uitgevoerd en gecommuniceerd. 

 

Andere punten in het onderzoek worden meegenomen en behandeld door alle betrokken partijen. Een aantal onderwerpen zijn al meegenomen, zoals de drukte op bepaalde tribunes.

Lees ook