Van der Vaart laat zich uit over Timber in Oranje

Van der Vaart laat zich uit over Timber in Oranje

26 reacties 26
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Het Nederlands elftal speelt deze week twee interlands, de landen Ierland en Gibraltar zijn de tegenstanders en bij het behalen van een punt is Oranje zeker van plaatsing voor het Europees Kampioenschap in Duitsland. Rafael van der Vaart kijkt in zijn column in De Telegraaf naar de mogelijkheden voor het middenveld en Quinten Timber is daarbij een van de opties.

Volgens Van der Vaart is Frenkie de Jong een speler waar het om moet draaien. Welke speler er naast hem terecht moet komen? ls ik heel eerlijk ben, zeg ik dat Quinten Timber echt alles heeft om naast Frenkie te komen", aldus Van der Vaart, die weet dat de vorm van Tijjani Reijnders eigenlijk de reden is dat Timber er niet zal staan. Joey Veerman heeft sowieso niet de capaciteit om daar te spelen.

Reijnders en Timber zijn volgens Van der Vaart een beetje dezelfde types. Beide zowel verdedigend als aanvallend veel inbreng en een groot loopvermogen, terwijl ook Ryan Gravenberch nog op die positie kan spelen. Toch denkt Van der Vaart dat de middenvelder van Feyenoord alles in zich heeft. "Timber heeft alles om straks naast hem te staan. Timber heeft misschien wat meer power, waar Reijnders en Gravenberch in de combinatie wat sterker lijken." 

Lees meer over
Lees ook